El conseller d’Agricultura visita la Ribera Alta per supervisar el control de la mosca blanca en caqui i cítrics

El conseller d’Agricultura visita la Ribera Alta per supervisar el control de la mosca blanca en caqui i cítrics

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre. Ha visitat cultius a la comarca de la Ribera Alta per revisar assajos destinats a controlar la mosca blanca. 

Durant el seu recorregut per parcel·les de caqui i cítrics afectades. Va estar acompanyat per tècnics de sanitat vegetal, investigadors de l’IVIA i coordinadors de la xarxa ATRIA-CV, i va transmetre un missatge de suport al sector.

La situació actual d’aquests cultius reflecteix la reducció del pressupost en sanitat vegetal per part del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Que ha disminuït de 6,3 milions a 4,3 milions d’euros, atorgant només el 33% del sol·licitat. Això ha deixat fora línies d’acció importants, com les relacionades amb la Ceratitis i el cotonet de Sud-àfrica.

Malgrat això, la Conselleria continua destinant recursos propis i investigant per enfrontar plagues i malalties. La visita va permetre al conseller observar els resultats dels assajos de control en col·laboració amb agricultors i cooperatives, provant l’eficàcia de diversos productes i tècniques.

Recentment, el Ministeri va autoritzar, a sol·licitud de la Conselleria i de manera excepcional. L’ús de substàncies com el sulfoxaflor per controlar el cotonet i la mosca blanca en caqui i cítrics.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.