El Consorci Provincial de Bombers intervé en més de 70 serveis per pluges

El Consorci Provincial de Bombers de València ha rebut des d’anit més de 70 avisos per serveis de pluges a tota la geografia de la província de València, especialment als municipis de la Ribera Alta i Ribera Baixa, on la GVA ha establit la Situació 1 per inundacions. 

Les actuacions dels Bombers han arribat a més de 30 municipis de tota la província i han sigut especialment intenses a punts com Cullera i Sueca durant la nit, i Alcúdia, Rafelguaraf i Alzira durant el dia. Fins a primeres hores de la vesprada s’ha intervingut en una dotzena de rescats de persones atrapades en les seues vivendes per perill d’inundació, i s’ha ajudat a evacuar alguns escolars i usuaris d’un centre de discapacitat. A més s’han dut a terme vora una vintena de rescats d’ocupants de vehicles atrapats per l’aigua a punts com barrancs, túnels o camins. En tots estos rescats han intervingut diverses dotacions de Bombers i en algú d’ells, a més, el Grup Especial de Rescat GERA del Consorci. A estes hores es continuen produint situacions de rescats. 

A les localitats de Rafelguaraf i L’Alcúdia el Consorci de Bombers recolzat l’ajuntament amb dispositius especials per risc de desbordament de barranc i d’inundació del municipi. En Alcúdia el Consorci ha constituït un lloc de Comandament Avançat per dirigir les intervencions. 

A més la caiguda de branques i trossos de murs i façanes s’ha repetit per tot el territori. Els 24 parcs del Consorci estan preparats per atendre qualsevol emergència i es recomana a la població molta precaució i evitar desplaçaments.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.