El Consorci Ribera i Valldigna convertix els residus orgànics en compost gratuït per als agricultors 

El Consorci de Residus Ribera i Valldigna ha impulsat la campanya «Del fem al camp». Per a distribuir de manera gratuïta centenars de tones de compost

La planta de tractament de residus de Guadassuar ja ha reduït en un 40% el material de rebuig que es destina a l’abocador

El Consorci de Residus Ribera i Valldigna ha impulsat la campanya «Del fem al camp» per a distribuir de manera gratuïta centenars de tones de compost i convéncer als agricultors dels avantatges d’esta matèria orgànica.

Ángel Rodríguez, gerente del Consorci, explcia que a Guadassuar disposen 

d’unes instal·lacions modèliques per al tractament i revaloració del fem que generen els 51 municipis de la seua demarcació, una planta versàtil que ja ha reduït del 80 al 40% el material de rebuig que es destina a l’abocador quan ja no se li pot donar una segona vida.

En un context on el cost dels inputs agraris s’ha duplicat i els agricultors han de fer front cada vegada més a exigències en matèria de sostenibilitat, l’ús de compost s’alça com una opció més que viable, respectant el medi ambient, curant les propietats del sòl i millorant la rendibilitat dels productors.

L’alta producció de residus orgànics i l’obligatorietat de tractar-los, a fi d’evitar el seu depòsit en abocadors, ha generat un major interés en els processos de compostatge.

Un interés que també es deu a factors com una major demanda de substrats diversos i variats, la rendibilitat i competitivitat del compost i la necessitat de protegir uns certs recursos, com l’aigua i el sòl.

Les agents d’educació ambiental del Consorci han estat presents a la fira per a informar sobre esta iniciativa. 

Pel que fa a la resposta dels agricultors, en general coincidixen a assenyalar la iniciativa com a positiva, ja que ajuda a reduir les despeses de producción i beneficia la gestió dels residus.

La producció sostenible suposa fer més i millor amb menys. D’esta manera, el compost s’ha convertit en una solució adequada al concepte d’economia circular i un suport per al desenvolupament dels objectius de desenvolupament sostenible.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.