El Consorci Ribera i Valldigna posa en marxa un nou ecoparc junt al Complex de Valorització de Guadassuar

El president del Consorci Ribera i Valldigna, Vicent Estruch, ha visitat hui el nou ecoparc del Complex de Valorització de Residus de Guadassuar.

Donarà servei als veïns del municipi i dels 52 restants que formen el Consorci.

Amb la posada en servei d’una instal·lació que està al costat de la Planta de Tractament de Residus. El Consorci compta ja amb 27 ecoparcs fixes i 3 mòbils.

El nou ecoparc a Guadassuar convertirà el Complex de Valorització de Guadassuar en una instal·lació ambiental totalment educativa i preparada per a la conscienciació ciutadana.

A la passarel·la de visites de la Planta, que rep 10.000 visitants a l’any, s’afegeix ara un ecoparc educatiu.

Estruch ha assenyalat que amb els percentatges de recuperació de residus a la Planta de Guadassuar, i a la xarxa d’ecoparcs. Els municipis del Consorci podran complir amb els objectius europeus en matèria de reciclatge.

A més, el Consorci de residus Ribera i Valldigna acaba d’aprovar el destí de 200.000 euros. Per a les bonificacions econòmiques directes a la taxa de tractament als veïns i veïnes que més reciclen. 

L’ecoparc de Guadassuar compta amb materials reciclats en la seua construcció, així com un sistema d’entrada que permet comptabilitzar els residus que més genera cada municipi i contenidors especials per a les matèries tòxiques o perilloses.

Cal recordar que a la xarxa d’ecoparcs es poden dipositar restes de pintures i barnissos domèstics, xicotets enderrocs, mobles i estris, petits i grans electrodomèstics en desús, residus tèxtils, matalassos, mobles vells, olis, piles, radiografies, tòners d’impressora o bateries, entre d’altres molts residus.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.