El Contenidor marró molt prompte al teu barri Alaquàs

marron-U30168694204QuC-U601481010302ZIF-624x385@Las Provincias-LasProvincias

L’Ajuntament d’Alaquàs posa en marxa tota una sèrie d’accions per a informar i conscienciar la ciutadania sobre l’ús correcte dels nous contenidors marrons que començaran a col·locar-se a partir de maig en diferents zones del municipi

L’Ajuntament d’Alaquàs ha llançat una nova campanya informativa per a donar a conéixer a la ciutadania el nou contenidor marrón destinat a recollir els residus orgànics tant dels domicilis com de l’hostaleria. Sota el lema “El contenidor marró molt prompte al teu barri”, des de del Consistori es vol conscienciar la ciutadania sobre la importància de reconéixer quins són els residus que han de destinar-se a aquest nou dipòsit de reciclatge així com els seus beneficis.

A partir de hui, l’Ajuntament d’Alaquàs informarà a través dels seus canals oficials sobre aquesta campanya i sobre els beneficis de l’ús correcte d’aquests nous contenidors. A més, a partir del mes d’abril s’obrirà una oficina informativa al Mercat Muncipal d’Alaquàs per a informar de primera mà a totes les persones  i es realitzarà un repartiment de poals de tipus airejat de 10 litres per a dipositar a casa els residus orgànics així com altre material relacionat amb la resta de fraccions que són motiu de reciclatge. Les accions es completaran amb la posada en marxa de tallers, activitats lúdiques i xarrades que ajuden a la ciutadania a reconéixer quins residus han de dipositar-se en els contenidors marrons i a resoldre dubtes que puguen sorgir.

Aquests nous contenidors marrons es col·locaran de manera gradual en diferents zones d’Alaquàs a partir del mes de maig i incorporaran un sistema d’obertura amb pedal per a facilitar-ne el seu ús. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu millorar la pràctica del reciclatge de la matèria orgànica i reduir el dipòsit de residus en abocador  i que contribuirà a generar major compost per a l’agricultura i afavorirà la reducció de la petjada de carboni.

La idea és substituir tots els contenidors de fem no seleccionat de color verd per contenidors nous, uns de color marró per a la matèria orgànica i altres de color gris obscur per a tots aquells residus que no són objecte de reciclatge i que no són de matèria orgànica. Cal destacar a més que està previst també incorporar nous contenidors de recollida selectiva d’envasos així com també de paper i cartró en els punts necessaris.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia