El Departament de Salut de la Ribera compta amb 10 Punts d’Atenció Continuada (PAC) per a atendre urgències

Urgències extrahospitalàries

L’objectiu d’aquests Punts és resoldre els problemes dels pacients el més a prop possible del seu domicili, evitant-los desplaçaments innecessaris fins a l’Hospital d’Alzira

El 75% de les urgències totals del Departament de Salut de la Ribera s’atenen als PACS


El Departament de Salut de la Ribera compta amb 10 Punts d’Atenció Continuada (PAC) per a atendre urgències en la seua xarxa de centres d’Atenció Primària.


L’objectiu d’aquests Punts és el de resoldre els problemes urgents de baixa i mitja complexitat en els propis centres de salut, evitant així desplaçaments innecessaris dels pacients fins a l’Hospital Universitari de la Ribera.


Aquests Punts d’Atenció Continuada compten amb una plantilla habitual composta per 47 professionals, entre metges, infermers i zeladors, que es reforça en els mesos d’estiu i en determinades dates assenyalades, especialment en aquells centres de salut que tenen una major població desplaçada, com Cullera i Sueca.


Amb aquesta plantilla es garanteix la presència continuada de personal sanitari que atén les urgències a casa una de les zones bàsiques del Departament de Salut les 24 hores del dia, independentment que puguen produir-se avisos domiciliaris.


Els PACS són un recurs orientat a garantir una assistència permanent i ininterrompuda per a atendre en qualsevol moment les demandes assistencials que puguen produir-se fora de l’horari habitual de consulta. Així, compten amb un horari d’atenció entre les 15.00 i les 8.00 hores de l’endemà i els diumenges i festius romanen oberts 24 hores al dia.


Es tracta de centres preparats per a atendre urgències de baixa i mitja complexitat, sense necessitat de derivar-les fins a l’Hospital d’Alzira, ja que disposen d’equips diagnòstics i llocs d’observació.
En aquest sentit, cal destacar que, durant el mes de juny, els PACS del Departament de Salut de la Ribera han realitzat una mitjana de més de 1.200 atencions urgents al dia, la qual cosa representa el 75% de les urgències totals ateses en el Departament de Salut.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.