El Departament de Salut de la Ribera se suma a la commemoració del 25N

El Departament de Salut de la Ribera s’ha sumat, durant el dia de hui, a la commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Així, els professionals han guardat el minut de silenci, convocat a nivell nacional, sota el lema ‘Un minut per les víctimes de violència de gènere’. En el marc sanitari creat per la pandèmia de coronavirus, els professionals de la Ribera han secundat este minut de silenci des dels seus respectius llocs de treball.

De la mateixa manera, s’han entregat llaços morats i s’ha col·locat una exposició de fotografies sobre micromasclismes. 

Cal destacar que, durant els primers deu mesos d’enguany, el Departament de Salut de la Ribera ha detectat 10 casos de violència de gènere. Això ha estat fruit dels més de 1.400 qüestionaris realitzats pels professionals sanitaris dels centres d’Atenció Primària del Departament de Salut, amb la finalitat de detectar possibles casos de violència masclista. 

En el 100% dels casos detectats, les dones víctimes de violència de gènere han rebut maltractament psicològic, mentre que en el 60% dels casos el maltractament ha estat de caràcter físic.

L’objectiu del protocol de cribatge és fomentar la detecció precoç de casos de violència de gènere en dones majors de 14 anys ateses en centres de salut pels professionals sociosanitaris i actuar al més prompte possible.

Després de la detecció d’un cas positiu, els professionals sanitaris dels centres de salut i serveis d’urgències hospitalàries, activen, en funció de les circumstàncies, els protocols especialitzats amb els quals compta l’Administració per a protegir a les víctimes; això és, el Centre Dona 24 hores, els Serveis Socials, la Policia i la Guàrdia Civil.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.