El doctor Isidro Vitòria i la dietista Verónica Vélez, de l’Hospital La Fe, publiquen una guia sobre alimentació en els primers mesos de vida

• L’obra aporta pautes per a fer factibles les dues formes actuals d’enfocar l’alimentació, tipus baby-led-weaning i tradicional

• Una adequada introducció de l’alimentació complementària en el xiquet de sis a dotze mesos permet evitar situacions posteriors d’obesitat, celiaquia, diabetis o al·lèrgies.

L’alimentació del xiquet xicotet: Consells i receptes per a una bona nutrició infantil pretén explicar a les mares i pares els fonaments de les recomanacions nutricionals entre els sis i els dotze mesos de vida. Es tracta d’un document de divulgació pediàtrica escrit per Isidro Vitòria, mèdic pediatre i bioquímic, investigador emèrit del Grup de Nutrició i Metabolopatías de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, al costat de les dietistes nutricionistes Dámaris Martínez i Verónica Vélez, de l’Hospital Universitari Sant Joan de Deu de Barcelona i de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, respectivament.

El llibre explica, d’una banda, des d’una visió teòrica com una adequada introducció a l’alimentació complementària entre els sis i dotze mesos permet evitar situacions posteriors d’obesitat, celiaquia, diabetis o al·lèrgies. En aquest sentit, actualment, hi ha aspectes de gran interés com la quantitat de proteïnes diàries necessàries, el risc de l’excés de sucres o la necessitat d’evitar modes nutricionals com les dietes light en lactants.

Al costat de la visió teòrica, inclou aspectes pràctics amb la incorporació de receptes i la seua valoració nutricional. A més, tracta de combinar i fer factibles les dues tendències nutricionals aparentment contraposades com són l’alimentació tradicional a base de papillas i d’altra banda, l’anomenada baby-led weaning o alimentació complementària a demanda, per a aconseguir tots els beneficis de cadascuna. Així, incorpora receptes dels mateixos aliments amb tots dos mètodes.

El llibre afig les recomanacions actuals de l’Associació Espanyola de Pediatria (AEP) i de la Societat Espanyola de Gastroenterologia Hepatología i Nutrició Pediàtrica (SEGHNP) sobre l’ordre d’introducció dels diferents tipus d’aliments (glútens, ous, peix, verdures,…) en la fase de diversificació de l’alimentació complementària.

L’objectiu principal, per tant, és solucionar els dubtes i incerteses dels pares durant la introducció d’aliments sòlids proposant solucions pràctiques per a una nutrició que facilite el correcte desenvolupament dels xiquets.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.