El Festival Iturbi més internacional arribarà a nou municipis valencians de la mà de la Diputació

La Diputació de València ha presentat la tercera edició del Festival de Piano Iturbi, que se celebrarà entre el 13 i el 22 de juny, així com el cicle de recitals en el qual participen els guanyadors de l’última edició del Premi Iturbi.

Dos esdeveniments que se celebraran al llarg del 2024 en diferents escenaris de la ciutat de València, així com als municipis de Sagunt, Xàtiva, Utiel, Ontinyent, Chelva, Oliva, Alzira i Torrent. 

Des de l’àrea de cultura de Diputació, assenyalen l’objectiu de deslocalitzar la cultura per aproximar-la als pobles de la província. Així mateix, subratllen el caràcter internacional del certamen, amb la participació de 136 països. 

El festival destaca a més per la pluralitat tant en les edats dels pianistes com en els estils musicals, destacant la figura del pianista cubà Iván ‘Melón’ Lewis, guanyador del Latin Grammy a Mejor Álbum de Jazz Latino en 2021.

Lewis actuarà en el Teatre Principal de València el 14 de juny, però també als municipis de Torrent i Alzira els dies 15 i 16 del mateix mes.

D’altra banda, el cicle de recitals, que comença este 17 de maig i es prolongarà fins al 4 de setembre, comptarà amb els concerts dels pianistes guanyadors del XXII Concurs Internacional de Piano de València Iturbi, a ciutats com Roma, Toulouse i Parma.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.