El fred minva l’augment de processionària en l’entorn forestal d’Alzira

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura  i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira ha informat que la falta de pluja i les altes temperatures de la passada tardor i d’aquest hivern. Han afavorit l’avanç del cicle biològic de processionària en els nostres boscos. Uns mesos abans de l’habitual.

Pep Carreres, Regidor de l’àrea responsable ha destacat que, malgrat estar avançant en el període de la baixada de les erugues al sòl entre un i dos mesos abans del cicle normal. El fred que ha aparegut beneficia en el control d’aquest cuc, ja que no suporta les baixes temperatures.

L’edil de Medi Ambient també ha informat sobre el termini en el qual es porten a terme les actuacions des de l’Ajuntament. Que destaquen en dos períodes.

Davant la possibilitat que la ciutadania es trobe amb algun d’eixos “bolsons” de processionària, el Regidor de Medi Ambient explica el què s’ha de fer.

Finalment, Carreres, informa que degut a l’efecte nociu i urticant que provoca la processionària. Es recorda que no s’han de tocar les erugues baix ningun concepte i que en la muntanya s’han de dur els gossos lligats per evitar contactes accidentals i indesitjables. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.