El Global Running Day arriba a València amb un missatge de conscienciació mediambiental

El lema d’esta edició és “Més running i menys plàstic” i el dorsal. Que equivaldrà a un quilo de plàstic recuperat, es podrà plantar en estar fet de llavors

La carrera se celebra esta vesprada, a les 19:00 hores, i la seua participació és gratuïta i no requerix inscripció prèvia

Els amants del running ja tenen una nova data per a gaudir del seu esport favorit. Es tracta del Global Running Day. Que se celebra esta vesprada, a les 19:00 hores, en el Circuit 5K, baix el Pont de l’Exposició del Jardí del Túria.

La ciutat de València com a Capital Verda Europea i València Ciutat del Running volen unir-se a la celebració del Global Running Day. Dedicant-ho a la cura del medi ambient. Per això, per cada corredor que arreplegue el seu dorsal en la zona d’eixida de la carrera, es recuperarà 1 kg de plàstic.

A més, la prova, el lema de la qual és “Més running i menys plàstic”, repartirà un dorsal simbòlic molt especial. Que es convertix en una planta, ja que està fet de llavors. Així, en finalitzar el dia i, seguint unes senzilles instruccions. Els participants podran plantar els seus dorsals i aconseguir que germinen amb un poc d’aigua i terra. D’este enginyós mode es pretén conscienciar sobre la sostenibilitat del planeta.

La participació en el Global Running Day està oberta a qualsevol persona, és totalment gratuïta i no requerix inscripció prèvia. Des del Pont de l’Exposició, es correrà, com en anys anteriors, una distància d’uns 5 quilòmetres. Aproximadament, en un rodatge no competitiu cap a la Ciutat de les Arts i les Ciències i volta.

La carrera es durà a terme en grups de manera escalonada i hi haurà animació. Una gran foto de família i avituallament final per a recuperar-se a la volta.

Des de l’Ajuntament de València s’anima a tota la ciutadania, sense importar l’edat ni l’experiència, a participar i gaudir d’este dia, l’objectiu del qual és que tots s’unisquen a l’activitat física i a la vida saludable.

Més de 170 països participants

El Global Running Day és una celebració mundial que es realitza en més de 170 països amb l’objectiu de promoure i animar a les persones de totes les edats i capacitats a posar-se en moviment i eixir a córrer. A més, recorda els aspectes positius que el running pot oferir a la salut física i mental i el poder d’unificació, així com celebrar l’amor per córrer i fer passos cap a una vida més saludable i activa.

Este dia s’impulsa des de Nova York pels Nova York Road Runners i encoratja a clubs, equips o entitats a crear el seu propi esdeveniment a la seua ciutat per a sumar quilòmetres junts. A la ciutat de València se celebra des de l’any 2017.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.