El Govern insisteix en l’estalvi d’aigua davant un mal any hidrològic

Encara que no hi ha restriccions en l’ús de l’aigua, el Govern, a través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), ha llançat un missatge de conscienciació davant un any hidrològic molt dolent en la Comunitat Valenciana.

La CHX recomana reduir els usos no essencials en l’àmbit urbà, com les fonts ornamentals i el baldeig de carrers, minimitzar el reg de jardins i fer-lo de nit, limitar el rentat de cotxes i el farciment de piscines, i reduir la pressió en la xarxa durant la nit per evitar fugues.

El president de la CHX, Miguel Polo, demana que “la gent prenga consciència de la situació de sequera i que s’estalvie aigua en els usos diaris de les persones, així com en els municipals. El municipi ha d’actuar com a exemple”. La campanya de la CHX, difosa a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #Reto90litros, insta als ciutadans a reduir el consum a 90 litres diaris, escurçant el temps de dutxa i reparant fugues petites.

L’últim informe de seguiment de la sequera destaca que la Marina Baixa entra en emergència per escassetat hídrica, mentre que els sistemes Vinalopó-Alacantí i Serpis passen a situació d’alerta. Polo assegura que l’abastiment urbà en la Marina Baixa està “garantit” gràcies a les plantes dessalinitzadores, però insisteix en la necessitat d’estalviar el màxim possi

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.