El I Certamen d’Art Urbà Encarna Jiménez tria Aldaia

Els murals finalistes, que homenatgen la dona emprenedora, s’han repartit entre Aldaia, Paiporta, Paterna, Torrent i València, de la mà de 10 artistes, i ja es poden observar en espais que es trobaven buits

Aldaia ha estat triada entre els municipis agraciats per representar als seus carrers les obres guanyadores de la celebració del Primer Certament d’art urbà Encarna Jiménez, amb el lema ‘Dona emprenedora’ i l’objectiu de reconéixer el talent de joves artistes urbans.

D’esta manera l’ajuntament d’Aldaia ha cedit als artistes dos murs que es trobaven buits a la localitat: un al túnel de La Concòrdia, i altre al Cinturó Verd. Les obres ja poden ser visitades, i van dedicades a les dones emprenedores, homenatjant així també la tasca que Encarna Jiménez, cofundadora de Pinturas Blatem que va faltar el passat any. 

Al certamen, convocat el passat mes de desembre, es van presentar més d’una vintena d’artistes amb esboSsos de gran qualitat. El jurat, compost per artistes i experts de renom, va triar com afinalistes les obres de Nero i Unamesa, Lisa Baeblich, Laura Morales, Alejandra de la Torre, Chikitin Valencia, Ós Gat i J.Warx, Iván Tortajada, Marina Marco, Noé Peiró i Sucri i Furyo. 

Els artistes es van reunir la passada setmana per començar les seues intervencions amb una pintura acrílica de gran resistència a la intempèrie, llarga durada, transpirable i totalmente impermeable i elevada protecció anticarbonatació. 

Entre l’elenc de muralistes es troba l’artista faller Iván Tortajada, que ha plasmat la seua creació en un mur en Paterna i Marina Marco, participant també del cicle d’Art a la Marina, patrocinat per Pinturas Blatem.

“Estem realment impressionats de vore la qualitat artística dels muralistes i molt contents amb les seues aportacions. Els espais que han intervingut són ara parets amb moltíssim significat que aconsegueixen contagiar al vianant de la importància que té l’art com a narrativa”, explica Nuria Lluna, CEO de Blatem i filla de la desapareguda Encarna Jiménez, qui dona nom al certamen que se celebrarà des d’ara amb caràcter anual.

Al llarg del mes de febrer el jurat visitarà els murals i es reunirà per a decidir a qui entreguen el premi de 1.500€ que atorga el certamen al guanyador o guanyadora. Els esbossos dels finalistes així com les bases del Certamen es poden consultar en www.arteurbanobaltem.com

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.