El I Festival Guitarras Esteve Villa d’Alboraia presenta la seua programació

• Formarà part de la celebració de les Festes Patronals dels tres nuclis urbans amb un certamen de guitarra i concerts d’importants personalitats del sector

L’Ajuntament d’Alboraia i Guitarres Esteve han presentat recentment el I Festival Guitarras Esteve Villa d’Alboraia, una iniciativa d’elevat interés cultural i turístic que involucrarà a veïns, veïnes, visitants i personalitats importants del sector. L’acte ha tingut lloc en el Teatre l’Agrícola, espai habitual de la cultura municipal, una trobada en el qual s’ha mostrat el programa complet d’activitats, fruit de l’esforç de l’empresa local amb la regidoria de Cultura Festiva de Susana Cazorla i la de Cultura de Manuel Andreu.

El I Festival Guitarras Esteve Villa d’Alboraia arrancarà el 2 de juliol i es prolongarà fins al 28 de setembre. D’aquesta manera, la proposta cultural s’integrarà en les tres Festes Patronals amb les quals compta Alboraia en el nucli urbà i en Port Saplaya al juliol i en La Patacona al setembre. El plat fort recaurà en el Certamen de Guitarres, una activitat competitiva per a la qual s’ha pogut inscriure qualsevol persona interessada a través de la web guitarrasesteve.es i que consistirà en la superació de 3 proves entre el 6 i 8 de juliol.

Un altre dels punts forts de l’esdeveniment deixarà un total de 8 concerts de guitarra en els tres nuclis urbans en els quals actuaran concertistes de gran reputació mundial com David Russell (dissabte, 2 de juliol), Anabel Montesinos (Dijous, 14 de juliol), Toni Cotolí i Javier Zamora (Divendres, 15 de juliol), Ana María Archiles Valls (Dijous, 21 de juliol), Ricardo Gallén (Dissabte, 23 de juliol), Carlos Jaramillo (Dissabte, 28 de juliol) o Rubén Parejo (Dissabte, 28 de setembre). Una mostra dels concerts la va donar Toni Cotolí, guitarrista de renom internacional que va actuar en directe tocant diverses peces musicals. El programa el completen diverses masterclass i cursos, en els quals també col·laborarà la Societat Musical d’Alboraia.

65 anys de projecció internacional

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, va participar en l’acte acompanyat per membres de la Corporació Municipal donant la benvinguda a les persones assistents i destacant l’especial del certamen, que prové de “una empresa d’artesans que forma part de la vida empresarial i cultural del nostre poble des de fa 65 anys”. I és que Guitarras Esteve va nàixer a Alboraia en 1957 i continua sent un dels tallers de guitarres més importants del panorama musical a escala internacional, una dada històrica que ha marcat la presentació del festival.

En aquest sentit, el primer edil va reflectir “la creativitat de la qual està repleta Alboraia amb músics, pintors, escriptors, escultors i mestres artesans, el talent dels quals permet dur a terme iniciatives com aquesta”. En la mateixa línia va parlar Manuel Adalid fill, propietari de Guitarras Esteve junt amb el seu pare, qui es va emocionar durant el seu discurs en recordar tants anys d’història.

El I Festival Guitarras Esteve Villa d’Alboraia és una de les propostes culturals clau que recull ‘Alboraia Activa’, un dels quatre pilars en els quals es basa la marca ‘Alboraia Turisme’ que s’integra en el Pla Estratègic de Turisme i el Pla Director de Turisme Intel·ligent. De fet, al final de la presentació es va repartir orxata i fartons, un dels productes gastronòmics que també forma part dels atractius turístics del municipi.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia