El Jardí Botànic convoca el 5è concurs InsPirats de narrativa i pintura ràpides

El Jardí Botànic de la Universitat de València ha convocat la cinquena edició del concurs InsPirats de narrativa i pintura ràpides a l’aire lliure, el qual no es va poder realitzar l’any passat a causa de la pandèmia. El certamen tindrà lloc dissabte 19 de juny, de 10 a 16 hores, i el període d’inscripcions, de caràcter gratuït, està obert fins dijous 17.

Les persones participants en InsPirats pel Botànic hauran de ser majors de 16 anys i podran accedir a quatre premis, dos per modalitat. En pintura, seran de 700 i 400 euros, mentre que en narrativa breu ascendiran a 400 i 200 euros. Tots ells, rebran també un diploma acreditatiu. Els guardons s’atorgaran el mateix dia 19 de juny de vesprada. El veredicte serà decidit per un jurat integrat per experts del món de l’art, la literatura i la cultura.

La modalitat de pintura d’InsPirats requereix que els creadors acudisquen al Jardí Botànic de la Universitat de València amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra, inclòs el cavallet, el qual es farà servir per a exposar l’obra el mateix dia del concurs. Serà imprescindible presentar un suport rígid -fusta, llenç o paper suportat per bastidor), llis i sense textures, o amb una imprimació monocromàtica. Les mesures mínimes són de 50 cm i les màximes de 100 cm.

Quant als aspectes formals de participació en narrativa curta, enguany la novetat és que la modalitat se centra en el microrelat, amb un màxim de 150 paraules. Així, els aspirants també hauran de portar les eines necessàries per a materialitzar els seus textos (llibretes, paper, bolígrafs, etc), però en aquest cas l’organització facilitarà a cadascun dels participants un full A4 especial on s’haurà d’escriure la versió definitiva del text, la qual servirà per exposar l’obra.

BIODIVERSITAT, NATURA I ART

El director del Jardí Botànic de la Universitat de València, Jaime Güemes, destaca que el concurs InsPirats continua apostant perquè la biodiversitat afavorisca la creació artística tot implicant la ciutadania per transmetre valors ambientals. “Les plantes ens conten històries. Les seues formes, colors, textures, olors, sabors i, també sorolls, ens envolten i arriben als nostres sentits. Són inspiradores”, explica.

El Jardí Botànic “ha reunit una de les majors col·leccions de plantes vives d’Europa, amb milers d’espècies provinents de tots els continent i gran part dels ecosistemes del món. Han estat descobertes per botàniques i botànics que, durant segles, han explorat tots els hàbitats del planeta”, en paraules de Güemes, per aquest motiu, “considerem que disposem d’un espai únic per a concebre art”, afegeix.

La responsable del Departament de Cultura i Comunicació del Jardí Botànic, Eva Pastor, comenta que en aquesta cinquena edició d’InsPirats es pretén, en primer lloc, “recuperar l’esperit creatiu i màgic que aconseguírem els anys anteriors, amb participants a l’espera de la convocatòria”. I, d’altra banda, aquest certamen “fa valdre el Jardí d’una forma que poques activitats ho fan, de fet, és una de les propostes millor valorades. Pintores i escriptors, davant dels seus papers i els seus llenços, miren al Botànic amb ulls plens de passió i estima i l’usen per a mostrar allò que millor saben fer”, argumenta Pastor.

El concurs InsPirats pel Botànic forma part de la programació dedicada a la promoció de la cultura des del Jardí Botànic de la Universitat de València. Una proposta diversa integrada per la natura, el medi ambient, la ciència, la divulgació i l’educació ambiental, però també l’art des de tots els seus vessants.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.