El Jardí del Túria de València es convertix en un museu d’art urbà amb la instal·lació de 12 murals

Els 12 murals que conformen el projecte ‘Abstracte, un riu d’art’ es completaran el divendres 9 de juliol després d’haver-se ajornat a començament d’any per la pandèmia. 

Les obres s’han instal·lat en les bases de ponts, espais esportius i casetes de jardineria al llarg dels quasi deu kilòmetres del Jardí del Túria.

L’Ajuntament de València ha col·laborat amb Zedre, entitat promotora de la iniciativa, amb una aportació de 18.101,60 euros, que suposa poc més del 40 % del pressupost i poder convertir així el parc en un museu d’art urbà a l’aire lliure.

L’alcalde, Joan Ribó, ha recorregut amb bicicleta esta ruta artística junt amb el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el director del projecte, Lluís Salvador.

Lluís Salvador, comissari del projecte i director de Zedre, ha assenyalat que ‘Abstracte, un riu d’art’ és una proposta de regeneració urbana i dinamització ciutadana i turística a través de l’street art i la bicicleta.

La primera creació a vore la llum va ser la de l’artista Sandra Betancort baix del pont del 9 d’Octubre, en el mes de gener. Es va realitzar en horari escolar i sense cap tipus de difusió per evitar aglomeracions a causa de l’estat epidemiològic. La resta de treballs es van haver d’ajornar per la situació sanitària i s’han desenvolupat en les últimes setmanes de la mà de diverses figures procedents del món del grafit i l’art abstracte: Zurik, Álex Marco, Rubén Viard, AALL (Aaron Mr. Simon & Lluís Salvador), Capi Cabrera, Rubén Tortosa, Roice183, Nico Barrios, Murone, Ángel Toren i Kaufman.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.