El ministre Ábalos visita les obres de la variant de Cullera i Favara

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha anunciat hui, en una visita a obres de carreteres a Oliva i Cullera (València), la posada en servei, per al mes de setembre, de la variant de Cullera i Favara, en el corredor de la A-38, un tram inclòs en la variant de Sueca de la carretera N-332.

Les característiques tècniques de les obres de la variant de Cullera i Favara s’inicien en l’enllaç amb l’AP-7 a Almussafes i s’ha construït sobre el corredor de la N-332 fins a Favara, millorant la seguretat i la capacitat de les infraestructures viàries de la zona.

Actualment ja està en servei el tram de millora de la connexió amb l’AP-7 a Almussafes, la duplicació de la variant de Sollana i del tram Sollana-Sueca i la variant de Sueca. Així mateix es troba en execució la variant de Cullera i Favara, que es posarà en servei al setembre.

Les obres inclouen la reposició de totes les séquies de la zona, així com la continuïtat de la servitud de pas dels camins interceptats per la traça.

Dins del tram, és especialment significatiu el viaducte sobre el riu Xúquer, un arc metàl·lic de 90 m de llum, construït en un marge del llit i desplaçat mitjançant carros mòbils fins al seu emplaçament definitiu. El viaducte té 1.400 tones d’acer estructural, 2.665 m³ de formigó, 294 tones d’acer en armadures i 4.733 m de pilastes per a la fonamentació.

A fi de minimitzar l’impacte ambiental s’han dut a terme mesures de protecció del sòl, de la fauna, pantalles acústiques, excavacions arqueològiques, plantacions i integració paisatgística.

La inversió total ascendix a 150 milions d’euros, dels quals aproximadament 140 es corresponen al pressupost d’execució de les obres.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.