El MUMA incorpora a la seua col·lecció permanent sis plafons ceràmics devocionals recuperats per la restauradora alzirenya Esmeralda Pons

El Museu Municipal d’Alzira ha acollit la presentació del procés de restauració de sis panells ceràmics devocionals de la ciutat.

Es tracta d’una de les activitats emmarcades en la programació pel Dia Internacional dels Museus. Que organitza el MUMA baix el títol ‘Museus per l’educació i la investigació’.

En esta ocasió, la restauradora alzirenya Esmeralda Pons ha presentat el treball de restauració de sis imatges de sants i verges trobades a distintes ubicacions de la localitat.

Els sis plafons ceràmics restuarats daten dels segles XVIII i XIX i formaven part d’espais tan emblemàtics com el Forn de les Rajoletes. La Casa Alós o la Plaça Major. La col·lecció inclou els plafons de la Mare de Déu dels Desemparats, Sant Cristòfol, Santa Catalina, Sant Josep, Sant Francesc d’Assís i Sant Ramón Nonat. 

Pons explica que manté una estreta relació amb el MUMA arran d’una estada laboral fa tres anys gràcies a una beca i la tasca com a investigadora en el marc del seu doctorat. Per tant, va acceptar amb il·lusió una proposta que li permetia combinar els vessant pràctic i teòric de la restauració.

A l’esdeveniment també participaren el director del MUMA, Agustí Ferrer, i el regidor de Patrimoni Històric i Artístic, Xavi Pérez, que agraïren el treball de Pons i convidaren el públic a visitar els plafons ceràmics, que ara passen a formar part de la col·lecció permanent del Museu. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.