El Museu de Belles Arts guanyarà espai amb l’enderrocament del mur i una entrada des de Vivers

Sandra Gómez trasllada el director de la pinacoteca els avanços en el canvi de planejament i el desenvolupament de la reurbanització

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha mantingut una reunió amb el director del Museu de Belles Arts, Pablo González, a qui li ha traslladat els avanços en el canvi de planejament i el desenvolupament de la reurbanització, que permetrà enderrocar el mur perimetral per guanyar espai públic i que la pinacoteca afija una entrada des de Vivers. 

Gómez ha recordat que ja s’ha aprovat el canvi de planejament que permet desbloquejar el projecte que preveu derrocar el mur que dona a la part posterior del museu, a la volta del Rossinyol, que guanyarà tot l’espai públic fins a la façana de l’edifici. “Estem avançant en la regeneració d’una de les principals pinacoteques d’Espanya i gràcies a este projecte comptarà amb un entorn que mereix, amb nous espais públics i per als vianants, zones verdes i edificis protegits”, ha ressaltat.

El sòl que proposa el projecte del govern central com a nou límit del museu amb l’ampliació que recau sobre Vivers passarà a classificar-se com a educatiu-cultural, mentre que l’espai guanyat entre el mur i l’edifici passarà a ostentar la qualificació de xarxa viària. Això permetrà realitzar la corresponent permuta de terrenys entre el ministeri i l’Ajuntament.

D’altra banda, el PEP-EBIC establix protecció per al museu i els Jardins de Vivers. Concretament, per al Museu de Belles arts s’establix el nivell de Bé d’Interés Cultural (BIC) en la categoria de monument. Per als Jardins de Vivers, s’establix un nivell de protecció BIC com a jardí històric de rellevància local.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.