El Museu de Ciències Naturals de València se submergix en ‘L’Ull de la Balena’

El Museu de Ciències Naturals de València acull l’exposició temporal  “L’Ull de la Balena” , una fascinant mostra de fotografia científica, comissariada per la Dra. Elena Vecino que transporta als visitants al món de la visió dels grans cetacis.

La investigació que dóna vida a aquesta exposició va començar de manera inesperada l’any 2019. Quan una balena va aparèixer ferida a la platja de Atxabiribil (Sopelana), oferint una oportunitat única per explorar com veuen aquests majestuosos animals.

 La Dra. Vecino i el seu equip van estudiar les cèl·lules de la retina de la balena, revelant secrets fascinants sobre la seva visió. A través de fotografies capturades amb microscòpia electrònica, els visitants podran descobrir com les balenes perceben el món que les envolta.

A més, l’exposició ofereix projeccions que expliquen el procés de recerca i els resultats, així com una àmplia gamma de recursos accessibles per a persones amb diversitat funcional, gràcies a la col·laboració de la Dra. Carmen Lafuente.

“L’Ull de la Balena” no només és una experiència educativa i científica, sinó també una crida a la consciència sobre la fragilitat dels nostres ecosistemes marins, les persones visitants podran contemplar també  l’esquelet d’una balena que va quedar encallada a la platja del perellonet en 1998, una altra evidència del canvi climàtic i la contaminació que posa de manifest la necessitat de cuidar i protegir les nostres mars i costes.

Aquesta remandrà  oberta fins al 30 de setembre de 2024, convidant a tots els ciutadans a explorar el món subaquàtic des d’una nova perspectiva al Museu de Ciències Naturals de València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.