El Museu Faller programa activitats que complementen l’Exposició del Ninot

El programa LIndult del Focinclou xarrades i debats

El regidor Santiago Ballester explica que “amb estes activitats l’Ajuntament impulsa la projecció del Museu Faller i del seu treball de protecció, conservació i difusió del patrimoni cultural faller”

El programa d’activitats que organitza l’Ajuntament per a complementar l’oferta cultural de l’Exposició del Ninot. Enguany inclou diferents xarrades i fòrums de debat i visites guiades per reflexionar sobre les tradicions de la festa gran de la ciutat.

La primera cita està programada per a demà, dijous 22 de febrer, a les 19.00 hores. En la sala d’actes de Junta Central Fallera, on el periodista Quique Collado presentarà el seu llibre GuiArte en Falles. Un exemplar que explica, des d’un punt de vista didàctic, el que són les Falles de València.

L’activitat continuarà dimecres 28 de febrer, a les 19.00 hores, en el mateix emplaçament, en el qual el documentalista de l’arxiu de la Junta Central Fallera. Javier Mozas impartirà una conferència sobre els arxius i la documentació històrica de les falles.

L’endemà, en el mateix lloc i a la mateixa hora, representants de la cavalcada de San José de Xest protagonitzaran un debat sobre esta festivitat, declarada Festa d’Interés Turístic.

Durant el mes de març, les activitats de “L’Indult del Foc” es traslladaran a la Sala Arqueries del Museu de les Ciències, que dimarts dia 5, a les 18 hores. Serà l’espai en què el professor Gil Manuel Hernández mostrarà en una visita guiada els ninots innovadors i experimentals de l’Exposició del Ninot. En el mateix lloc, dimecres 6, l’especialista del Centre de Documentació de la Festa de les Falles Iván Esbrí analitzarà, també en una visita, les tradicions valencianes reflectides en la mostra més gran de l’art efímer.

Finalment, el dijous 7 de març, en el Museu Faller, l’especialista Vicenta Expósito en una visita motivarà la reflexió sobre la representació de la dona en els cartells d’este centre cultural.

El regidor de Falles, Santiago Ballester, ha explicat que amb estes activitats l’Ajuntament impulsa la projecció del Museu Faller i del seu treball de protecció, conservació i difusió del patrimoni cultural faller. “Es realitzen com un complement de l’Exposició del Ninot, que reunix en el Museu de les Ciències unes 768 figures dels monuments fallers que es plantaran als carrers de la ciutat durant les pròximes festes falleres, sent la mostra d’art efímer més gran del món, en la qual els artistes fallers exhibixen part de l’esmentat

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.