El nostre municipi acollirà la pròxima setmana el VI Open Internacional d’Escacs “Ciutat de Sueca”

El Casal Multiusos acollirà, del 25 al 31 de juliol, el VI Open Internacional d’Escacs “Ciutat de Sueca”, organitzat pel Club Escacs Sueca amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una de les cites més importants al voltant d’este esport que se celebren en la Comunitat, i que torna a disputar-se després de dos anys de suspensió per la pandèmia. En esta edició, s’espera la participació d’entre 80 i 120 jugadors. 

En l’acte de presentació oficial del campionat, han intervingut l’alcaldessa en funcions, Manoli Egea; la regidora d’Esports, Celia Beltrán; el director del torneig, Amadeo Albert; el vicepresident de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Luis Barona; i el secretari del Club Escacs Sueca, Eugenio Moreno. “Ens sentim molt contents de poder tornar a celebrar este Open, un dels millors tornejos de la Comunitat a nivell d’organització, pel lloc en el qual es desenvolupa i per la seua accessibilitat. Estem molt satisfets pel gran acolliment que té i per la importància que li concedeix a Sueca a nivell internacional”, ha assenyalat el director del torneig, Amadeo Albert, qui ha informat també de la possibilitat que el torneig siga seguit en directe, a través de la plataforma chess24, des de qualsevol lloc del món. 

Per la seua part, el vicepresident de la Federació, Luis Barona, ha desitjat que este torneig es consolide com un dels millors, sent un referent no sols en el panorama autonòmic sinó nacional. “El treball de l’organització és molt important, a l’igual que el que rep del municipi; i nosaltres, per la part que ens toca, també ajudarem en tot el possible. Els escacs és un esport integrador i en este campionat tindrem jugadors de totes les edats, dels dos sexes i de diferents capacitats a nivell motriu, visual o intel·lectual, sense necessitat que participen en una altra modalitat adaptada en el nostre esport, sinó que amb unes xicotetes modificacions a la sala de joc, podran fer-ho sense cap problema”. El vicepresident de la Federació ha lloat el treball de l’organització i la col·laboració de l’Ajuntament, així com la sala i les condicions en les quals es desenvoluparà el torneig, “esperem que tinga un gran èxit de participació i de públic”. 

L’alcaldessa en funcions, Manoli Egea, ha agraït la gran feina que realitza el Club Escacs Sueca ressaltant la importància d’este joc “que engloba esport, cultura, ciència… Si no fora per persones com vosaltres, que esteu dia a dia lluitant perquè estes activitats es puguen celebrar, seria impossible arribar a tot per molta ajuda que es volguera brindar. El treball i el mèrit és vostre. I, per descomptat, l’Ajuntament serà ací per a contribuir a fer més gran este torneig”. 

La regidora d’Esports, Celia Beltrán, ha mostrat el suport del seu departament, i de tot l’Ajuntament, “a aquelles activitats que ens presenten, com és este Open Internacional. Confiem que, l’any que ve, puguem incrementar un poc més l’aportació perquè els premis siguen encara més atractius per als participants i el torneig cresca encara més. Esperem que vaja tot molt bé. Des de l’Ajuntament, estem molt contents amb este club perquè sabem tot el que treballen pels escacs i, especialment, pels xiquets i xiquetes que tenen a l’escola”. 

Finalment, el secretari del Club Escacs Sueca, Eugenio Moreno, ha explicat que “enguany, i fent un gran esforç, s’ha aconseguit que els premis siguen més importants per a atraure a un major nombre de grans jugadors. Tenim un gran equip darrere i a un Ajuntament que ens està recolzant molt estos anys”. 

Els i les jugadors/res interessats/des a participar, necessitaran disposar d’una llicència federativa. Després del pagament de la taxa corresponent, poden inscriure’s a través del correu electrònic clubajedrezsueca@gmail.com

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.