El nutricionistes alerten sobre l’augment dels casos d’obesitat en el Dia Mundial de la Nutrició

Amb motiu del Dia de la Nutrició, el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana ha presentat la tercera edició de l’informe “Com mengem a la Comunitat Valenciana?”.

L’informe revela que 9 de cada 10 pacients que sol·liciten cita per primera vegada amb un nutricionista ho fan per problemes d’excés de massa grassa.

L’excés de pes continua sent un problema de salut pública important. Afectant 1 de cada 2 adults i el 23% dels xiquets entre 5 i 14 anys a la Comunitat Valenciana.

Els hàbits alimentaris dels xiquets i joves continuen sent els pitjor valorats pels experts. A causa de la falta de temps per a cuinar d’educació alimentària en les famílies.

No obstant, l’informe conclou que l’alimentació en la població valenciana ha millorat tres punts en dos anys. 

Els adults entre 31 i 45 anys han mostrat una millora en els seus hàbits alimentaris, buscant una dieta més saludable i equilibrada.

Les persones majors de 45 anys són les que millor s’alimenten, amb una dieta variada i equilibrada, encara que a partir dels 60 anys factors com la solitud i les limitacions físiques poden afectar negativament la seua alimentació.

L’informe conclou que, entre la població major de 75 anys, també s’observa que les limitacions físiques i la falta de memòria poden afectar en una pitjor alimentació.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.