El Partit Popular de Burjassot aconsegueix una rebaixa de l’IBI per a la instal·lació de plaques solars

Marcos Campos celebra el suport dels grups municipals per a avançar en un consum sostenible

En el ple ordinari del mes de maig, el grup municipal del Partit Popular va presentar una moció instant a bonificar l’Impost de Béns immobles a tots aquells propietaris d’habitatges d’ús residencial en els quals s’hagen instal·lat sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar. El portaveu popular, Marcos Campos, va agrair a la resta de grups el suport a la proposta que va ser recolzada per tots els partits a excepció de Podemos el vot de la qual va ser negatiu.

Les institucions públiques i, especialment els ajuntaments han de prendre un paper de lideratge i de facilitadors del canvi, especialment quant a la introducció de canvis que ajuden posar en el centre del canvi a les persones, als usuaris finals de les energies. Un bon exemple d’aliat contra el canvi climàtic és l’energia elèctrica fotovoltaica, la principal aplicació de l’energia solar i que és considerada una de les principals fonts d’energia renovable que és capaç de produir el nostre territori.

Segons associacions de consumidors, es confirma la important pujada del preu de l’electricitat, que suposa un fort increment de la factura que paguen les famílies. A l’abril la factura d’un usuari mitjà serà de 70,55 € enfront dels 62,25 € del mes de març, una pujada del 13% que s’uneix a la que ja es va produir el mes de març.

“Tot això suposa que amb el govern progressista de PSOE i Podemos hem aconseguit la cota més alta en la factura de la llum en 8 anys sense que ningú s’enrojole malgrat cridar a Rajoy indecent, vassall de les elèctriques i l’actual ministre Garzón reclamava nacionalitzar empreses” va apuntar Campos.

Campos va afirmar que “des del Partit Popular apostem per l’aplicació incentius fiscals en els principals impostos municipals perquè empreses i ciutadania en general, es decidisquen a instal·lar plaques d’autoproveïment d’energia provinent del sol tal com ja estan fent en municipis de tota Espanya”.

“El medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic són banderes que s’apropien des de l’esquerra amb les quals només fan demagògia, mentre nosaltres aportem mesures concretes i efectives a favor de la sostenibilitat i l’estalvia dels consumidors” va concloure el portaveu popular.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.