El Partit Popular Europeu, primera força política a l’Eurocàmera

El Partit Popular guanya les eleccions europees del 9 de juny a Espanya, seguit del Partit Socialista i la formació VOX.

El PP ha aconseguit 22 diputats al Parlament Europeu amb el 34,20% dels vots, nou més que als comicis del 2019

El PSOE ha perdut un seient respecte a l’última cita electoral, amb 20 diputats i el 30,18% dels vots. Per la seua banda, VOX ha aconseguit sis eurodiputats, dos més que al 2019, amb el 9,62% dels vots. 

La coalició Ara Repúbliques, formada per Esquerra Republicana, Bildu i Bloque Nacionalista Galego, manté els tres escons, situant-se com a quarta força política per davant de Compromís-SUMAR que, amb el 4,65% dels vots aconsegueix tres diputats en les seues primeres eleccions europees. La sorpresa de la jornada electoral del 9 de juny a nivell nacional ha estat la formació S’Ha Acabat la Festa, que ha aconseguit tres diputats, per davant de Podem, amb dos seients. Ciudadanos desapareix del mapa electoral.

A la Comunitat Valenciana, PP, PSOE i VOX se situen en primera, segona i tercera posició en les tres províncies. Compromís-SUMAR ocupa el quart lloc en Castelló i València, mentre que en Alacant la formació S’Ha Acabat la Festa aconsegueix la quarta posició amb un 6% dels vots. 

Així, a nivell europeu, el Grup de Conservadors i Reformistes i el Partit Identitat i Democràcia es posicionen com a quarta i cinquena força respectivament, perdent Els Verds 18 diputats respecte al 2019. També destaca el creixement de la família Renovar Europa, que es manté com a tercera força en l’arc parlamentari però guanya 19 eurodiputats respecte als anteriors comicis. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.