El Passacarrer de les Comarques culmina les actes per el 9 d’Octubre de la Diputació de València

El diumenge 8 d’octubre a les 18.30 hores societats musicals i grups de balls tradicionals de la província amenitzaran la vespra del dia gran de la Comunitat amb un recorregut entre les Torres de Serrans i la Plaça Manises

Els ciutadans que s’acosten a la desfilada podran disfrutar, entre altres, de les actuacions de personatges com El Tio de la Porra de Gandia, el Grup de Bastonetes d’Algemesí o els Gegants i Cabets d’Ontinyent

El Passacarrer dels Comarques torna a la ciutat de València de la mà de la Diputació amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre. Este diumenge, 8 d’octubre, a partir de les 18.30 hores, el carrer Serrans del centre de la capital acollirà la tercera edició de l’esdeveniment, en el qual una representació de col·lectius musicals i grups de balls tradicionals de la província amenitzarà la vespra del dia gran de la Comunitat amb un recorregut entre les Torres de Serrans i la Plaça Manises, seu central de la corporació provincial. Serà l’acte amb el qual la corporació provincial culminarà una jornada repleta d’activitats que es desenvoluparan des d’al matí en la seu i els seus voltants.

Després de l’èxit de les anteriors edicions, la Diputació de València, a través de la seua marca València Turisme, ha tornat a apostar per una iniciativa que pretén acostar al centre de la capital de la província les diferents manifestacions culturals i tradicions que existixen a les comarques i que són patrimoni de la societat valenciana. Es tracta, en definitiva, d’atorgar el protagonisme als municipis valencians dins dels festejos pel 9 d’Octubre.

La desfilada comptarà amb societats musicals, grups de danses i balls tradicionals i altres col·lectius festius de nou municipis pertanyents a set comarques diferents. En concret, tots aquells que vulguen disfrutar del Passacarrer dels Comarques tindran l’oportunitat de presenciar les actuacions del Tio de la Porra de Gandia; el Grup de Bastonetes d’Algemesí; el Grup de Danses i Rondalla Repicó de Manises; la Tradición i Fiesta Tierra Bobal, de la qual formen part les localitats Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel; el Pasacalle del Pan Bendito de Requena; la Asociación Héroes del Tollo de Utiel; las asociaciones Aires Serranos y Rey don Jaime I de Alcublas; els Balladors i Balladores de Quatretonda amb músics del mateix municipi; la Associació de Gegants i Cabets Ball de la Tartuga d’Ontinyent al costat del grup de percussió i dolçaina la Colla; i la Unió Musical de Llíria.

Activitats en la plaça i portes obertes de la Diputació

El programa d’actes de la Diputació amb motiu del 9 d’Octubre arrancarà el diumenge 8 d’octubre a les 10.00 hores en la Plaça Manises, on xanquers, músics i soldats del rei donaran la benvinguda al públic, que podrà disfrutar amb una exhibició de combats medievals. Al llarg del matí se succeiran espectacles de dansa, balls, esgrima, il·lusions i prestidigitació, entre performance amb éssers mitològics, joglars, dames, cavallers i una xicoteta xarrada sobre el maneig de les armes en l’edat mitjana. Ja a la vesprada, els visitants podran descobrir l’art de la falconeria, la tradicional Mocaorà, els jocs dels bufons per als més xicotets i un espectacle de màgia i mentalisme a càrrec de l’embruixador i els seus sequaços.

Al mateix temps, les portes de la Diputació en la plaça romandran obertes fins a les 18.00 hores per a conéixer millor els palaus de la corporació provincial, que acolliran a la Sala de Respecte una exposició amb rèpliques d’indumentària vinculada a Jaume I i els seus cavallers. A més els visitants tindran l’oportunitat de veure la Real Senyera i la Cadira d’Honor de Lo Rat Penat, així com la senyera de Blasco Ibáñez.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.