El per què de la boira dels últims dies, segons Jovi Esteve

Tal volta no estem acostumats a tenir bancs de boira tan persistens com les enregistrades els últims dies a les nostres comarques.

Però segons Jovi Esteve, meteoròleg i gerent d’Inforatge no és tant estrany tenint en compte les temperatures que hem tingut els darrers dies i últimes setmanes.

La boira, en meteorologia, es refereix a la suspensió de gotes xicotetes d’aigua que produeixen una visibilitat de menys d’1 km.

És un fenomen meteorològic que consisteix en núvols molt baixos. A prop o a nivell del sòl i formades per partícules d’aigua de xicotet volum en suspensió.

Segons Esteve, aquest fenòmen encara es quedara unes jornades més amb nosaltres. Per la qual cosa ha insistit en tenir cura a l’hora de la conducció amb els nostres vehicles donat que esta por ser complicada en determinades hores i llocs.

El reconegut meteoròleg també ha aprofitat per informar sobre la baixada de temperatures, la qual cosa indica que el fred ha vingut per a quedar-se, fet que correspon a les dates en les quals ens trobem.

Ací detallem alguns consells a tenir en compte a l’hora de conduir en presència de boira.

Encendre les llums baixes i les “antiboira” si les té.

Aminorar la velocitat.

No usar les llums altes ja que reflecteixen en les gotes de vapor i veurà menys.

Usar l’eixugaparabrisa i el desempañador per a millorar la visió.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.