El Perelló porta “la millor tomata del món” a Fitur Madrid

El Perelló porta “la millor tomata del món” a Madrid per a conquistar el paladar dels visitants de Fitur

L’alcalde del Perelló, Juan Botella, i el president de la Cooperativa del municipi, David Pons Arnau, han presentat hui en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur), la IX Fira de la Tomata del Perelló, una cita que torna al municipi després de dos anys d’absència per la situació sanitària. 

La Fira de la Tomata del Perelló

L’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur ha sigut l’escenari on els representants del Perelló han fet gala del producte estrela de la seua gastronomia, el motor de l’economia local i la millor tomata del món: la tomata del Perelló. 

La Fira de la Tomata del Perelló és un esdeveniment comercial i gastronòmic que se celebra a l’inici de la campanya de la tomata, el mes de juny, i que va nàixer en 2012 amb la idea d’impulsar i promocionar els productes agrícoles i gastronòmics del municipi i atraure visitants al Perelló usant la tomata com a element tractor. 

Amb el pas de les edicions, la Fira ha anat creixent tant en expositors com en visitants. L’última edició celebrada, la de 2019, va comptar amb més de 50 expositors, empreses d’alimentació i gastronòmiques de tots els racons d’Espanya, i la van visitar en tres dies més de 30.000 persones. 

La Fira torna aquest 2022

Després de dos anys d’absència a causa de la crisi sanitària, la Fira torna aquest 2022 amb energies renovades però el mateix esperit amb el qual va nàixer: usar la millor tomata del món per a atraure l’atenció sobre la gastronomia, els recursos naturals i l’atractiu turístic del Perelló i el seu entorn natural. 

En paral·lel a la Fira, les dues primeres setmanes de juny se celebren les Jornades Gastronòmiques de la Tomata del Perelló en les quals participen els millors restaurants del Perelló oferint uns fantàstics menús amb el denominador comú de la tomata presentada de diferents formes unint les receptes tradicionals amb les més avantguardistes. Aquestes jornades suposen un gran impacte econòmic per al poble.

La Fira de la Tomata del Perelló té com a atractiu principal, i com a element diferenciador d’altres fires, l’estand de la Cooperativa del Perelló que, durant els tres dies de la Fira, fa un desembarcament espectacular de tots els seus productes: albergínies, pimentons, creïlles, cebes i, sobre tots, ells, destaquen les diferents classes de tomata: raff, rosa, bombó i la tomata valenciana, “la millor del món”.

La Cooperativa i el cultiu de la tomata

En la presentació realitzada en Fitur, a més de l’alcalde del municipi ha participat el president de la Cooperativa, David Pons Arnau, qui ha explicat el ‘secret’ de l’èxit d’aquesta varietat de tomata que es cultiva al Perelló: “les terres arenoses i lleugerament salines caracteritzen les propietats organolèptiques de les seues tomates i hortalisses, ja que el llit arenós de la seua localització proporciona particularitats específiques al producte, com ara la seua carnositat i sabor tan propis”.

Fundada en els anys 50 i situada entre la Mar Mediterrània i l’Albufera de València, la Cooperativa del Perelló es caracteritza per la qualitat de les seues collites, cultivades de manera artesanal i respectuosa amb el medi ambient. 

Es conforma per un nombre reduït d’agricultors, productors amb explotacions minifundistes i de caràcter familiar que cultiven de manera sostenible dins del paratge únic del Parc Natural de l’Albufera de València.

Segons Pons, “la tomata del Perelló s’ha convertit en el senyal d’identitat del municipi i de la qualitat i virtuts de la seua agricultura

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.