El Pla BonProfit aborda el desaprofitament alimentari a través de l’educació amb una experiència pilot en 7 col·legis públics de la Comunitat

El Pla BonProfit contra el desaprofitament alimentari impulsat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica fa balanç del seu primer any d’aplicació. Un exercici en el qual ha completat una experiència pilot en 7 col·legis públics de la Comunitat Valenciana.

Mesurar el desaprofitament alimentari en els menjadors escolars és un dels objectius que es va marcar el Pla BonProfit al novembre de 2019. La prova pilot, en la qual han participat 7 col·legis públics de diversa grandària, tant d’interior com de costa i de caràcter urbà i rural, ha servit de mostra per a un primer estudi quantitatiu del desaprofitament en el consum final.

La revisió de 4.241 menús escolars d’infantil i primària indica una mitjana de 98 grams de desaprofitament alimentari per persona i dia, el 21,3% de la fracció comestible.

La directora general de Política Agrícola Comuna de la Conselleria, Maite Cháfer, ha destacat l’informe ja que llars, menjadors escolars i restauració col·lectiva concentren el desaprofitament alimentari de consum final.

El camí a seguir és la conscienciació, ja que la població en general declara no malgastar menjar i assumeixen el problema com “una cosa greu” però que originen altres persones.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.