El pla ‘Corresponsables’ afavorirà la conciliació familiar a Mislata

L’Ajuntament rep una subvenció de 193.000 euros per al desenvolupament del programa ‘Mislata Concilia’, que permetrà obrir nous serveis de conciliació i ampliar l’oferta de places en les diferents activitats

Carlos F. Bielsa: “Treballar per la conciliació familiar és una urgència per a atallar la igualtat laboral i d’oportunitats; per això continuarem proposant activitats que ajuden a avançar en aquest objectiu des dels serveis municipals”

Mislata està adherida al projecte de ‘Corresponsables’ del Ministeri d’Igualtat que, a través de la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, ha gestionat la difusió de mitjans econòmics mitjançant una convocatòria de subvencions per la qual el consistori ha obtingut més de 190.000 euros pels projectes presentats i que tenen com a objectiu afavorir la conciliació laboral i familiar. Així, l’Ajuntament ha posat en marxa el programa ‘Mislata Concilia’, desenvolupat de manera transversal amb la implicació de les regidories de Serveis Socials, Cultura, Educació, Infància, Joventut, Participació Ciutadana i Polítiques d’Igualtat, que a més assumeix la coordinació del programa.

El programa inclou tota una sèrie d’activitats dirigides a menors de 14 anys, fora de l’horari escolar, tant en dies lectius com no lectius, per a desenvolupar durant tot l’any i per al qual l’ajuntament ha rebut una subvenció de 193.000 euros. I precisament, unes de les activitats incloses en ‘Mislata Concilia’ són les pròximes escoles de pasqua. Gràcies a ‘Corresponsables’, el consistori ofereix aquest any més places, dividides en dues escoles vacacionals, una que es durà a terme en el centre Sociocultural La Fàbrica i el col·legi Jaume I, organitzada pels Centres Joves, i una segona en el Hort de Sendra, a càrrec de la Casa de la Dona.

Com afirma l’alcalde, Carlos F. Bielsa, “les propostes municipals incloses en el programa suposen una ajuda inestimable per a la conciliació familiar, de manera que mares i pares poden mantindre la seua rutina professional mentre que els seus fills i filles estan ben atesos per monitors especialitzats”.

Totes les activitats abastades en el programa són gratuïtes i en l’assignació de les places disponibles tindran prioritat les unitats familiars del municipi amb necessitats especials de conciliació i/o inclusió.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia