El Pla de Convivència de Catarroja analitzarà la transició d’etapes escolars i la conciliació festiva 

La regidora de Ciutat Educadora, Núria Blanch, comenta la necessitat de la implicació del funcionariat i de la ciutadania per realitzar el diagnòstic de la situació del poble

La regidoria de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Catarroja. Ha iniciat la presentació del Pla de Convivència amb una reunió virtual amb tots els departaments municipals.

La regidora de Núria Blanch, ha explicat que «des del departament de Benestar Social hem documentat problemes de convivència en la transició escolar entre etapes, i també dificultats de conciliació entre el veïnat en període de festes», per la qual cosa, «és un repte impulsar un Pla de convivència municipal que implique a tots els departaments de l’ajuntament i a la ciutadania, amb les associacions i entitats», comenta la regidora de Benestar Social i CIutat Educadora, Núria Blanch.

La primera fase estarà basada en el diagnòstic, amb entrevistes a tècnics municipals, agents clau del municipi i enquestes a un mostreig de població, amb un procés participatiu específic per a la població escolar entre els 8 i 15 anys.

La segona fase tindrà l’eix central en la valoració i discussió col·lectiva amb un procés participatiu per a la definició del pla de convivència, i vincular els resultats a la implementació d’actuacions concretes.

El Pla de Convivència de Catarroja que ara inicia el seu procés, s’emmarca dins del marc de referència del Pla Estratègic de Catarroja, amb l’objectiu de cohesionar socialment i territorialment la localitat.

El projecte està elaborat pel sociòleg de la Universitat de València, Pau Caparrós, amb una gran trajectòria en el disseny d’estratègies, i que «implica involucrar als agents municipals i la ciutadania per fer un diagnòstic i elaborar línies d’actuació que puguen implementar-se per millorar la convivència comunitària a Catarroja», resumeix la regidora de Ciutat Educadora i Benestar Social, Núria Blanch.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.