El Ple aprova una declaració institucional d’agraïment a les persones i entitats que han col·laborat amb l’Ajuntament de València en la crisi sanitària

També s’ha donat llum verda a una de suport a les mesures d’estímul europees i una altra a la Convenció de l’ONU sobre els drets de les Persones amb Discapacitat

El Ple ha aprovat en el dia de hui, a conseqüència de la pandèmia de  la COVID-19, una Declaració Institucional com a mostra “d’agraïment” a totes les persones i entitats que han col·laborat o estan col·laborant amb o des de l’Ajuntament de València, en prestar els seus servicis de manera directa o indirecta a la corporació. A més, tots els grups polítics han ratificat una Declaració Institucional amb la finalitat de mostrar el seu suport a les mesures d’estímul europees per a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària així com reforçar la labor que exercix l’Oficina d’Ajuda Tècnica per a Projectes Europeus; i una de suport a la Convenció de l’ONU sobre els drets de les Persones amb Discapacitat.

Una Declaració Institucional d’agraïment que va dirigida a tot el personal funcionari de l’Administració Local, Autonòmica i Estatal; al personal laboral del consistori valencià; als organismes autònoms; a empreses municipals i personal de contractes municipals; pel seu “esforç i dedicació perquè el treball diari haja estat possible des dels domicilis i en els servicis declarats essencials de manera presencial”. Així mateix, els grups polítics municipals han mostrat el seu agraïment a totes les empreses privades que han estat o estan en l’actualitat col·laborant estes setmanes amb el consistori, amb “donacions i aportant la seua ajuda de manera altruista”.

Agraïments que s’han estès al personal sanitari, situats en el primer front tractant a les persones afectades per la COVID-19, així com la ciutadania que ha aportat el seu granet de sorra com a voluntaris i voluntàries i que “han permès mantenir viva la ciutat i a la societat valenciana”. Per tot això, el Ple ha plantejat realitzar un acte  de  reconeixement  a  totes  les  persones  mortes  a  causa  de  la COVID-19 que hagen estat inhumades o incinerades a la ciutat de València.

SUPORT A MESURES D’ESTÍMUL EUROPEU
En un altre ordre de coses, el consistori ha mostrat la seua “solidaritat” amb els ciutadans i les ciutadanes europees que “han sofert i estan sofrint les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19”. Una Unió Europea que tots els grups polítics han manifestat que “pertànyer a ella enfortix la nostra democràcia i ens unix en un projecte comú de pau, prosperitat i cooperació”. En este sentit, el Ple ha ratificat una Declaració Institucional per a “donar suport a la negociació per a l’adopció de mesures decidides d’estímul europeu que permeten superar esta crisi reduint el cost social i permetent una recuperació econòmica”; així com han mostrat “el nostre compromís per a la captació de fons europeus”.

Una Declaració Institucional en el qual el Ple ha assegurat que reforçaran el treball que exercix l’Oficina d’Ajuda Tècnica per a Projectes Europeus amb la

finalitat de convertir-la en “una veritable oficina de promoció europea que aglutinie la gestió i cerca d’ajudes europees tant d’este ajuntament com del sector públic local, perquè així servisca com a vehicle tant de promoció com d’espai  d’informació sobre les oportunitats per a joves, empreses i institucions valencianes que oferix la Unió Europea”.

SUPORT ALS DRETS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT
En últim lloc, i no per això menys important, tots els grups polítics de l’Ajuntament de València han donat llum verda a una Declaració Institucional de “suport, reconeixement i respecte” a la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat. L’objectiu és contribuir al “coneixement, difusió i presa de consciència” sobre esta Convenció així com “els seus principis, valors i  mandats estenent la cultura i la pràctica dels drets humans a l’esfera de les persones amb discapacitat, establint un marc referencial en defensa dels mateixos i que facilite i permeta la Plena Inclusió”.

És en definitiva, una “crida” perquè els poders públics, agents socials, operadors econòmics, mitjans de comunicació i en general tota la societat “complisquen amb els protocols i mandats de la Convenció, sent un element “vertebrador i potenciador” dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Cal recordar que a  petició  de  moviment CERMI, el Govern d’Espanya va aprovar al febrer del 2019 la declaració oficial del 3 de maig com a Dia Nacional de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, a l’ésser la data en la qual va entrar en vigor este tractat, en 2008.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.