El Ple de l’Ajuntament aprova canvis en la gestió del PAI del Grau

El Ple de l’Ajuntament de València ha aprovat un controvertit canvi en la gestió del Programa d’Actuació Integrada (PAI) del Grau, passant de la gestió directa a la privada per part dels propietaris del sòl.

Malgrat l’oposició dels grups de Compromís i PSOE, l’equip de govern ha avançat amb la decisió, argumentant que és crucial per a incrementar el nombre de vivendes a la ciutat.

El regidor d’Urbanisme, Juan Giner, ha defensat la mesura com una resposta a la necessitat urgent de vivenda pública a València.

Segons Giner, el canvi en la gestió busca accelerar el desenvolupament del sector del Grau, argumentant que els sectors desenvolupats per la privada han tingut més èxit en el passat. No obstant això, la decisió ha generat controvèrsia, amb l’oposició acusant l’equip de govern de retrocedir en el temps i de manca d’innovació.

La portaveu de Compromís, Papi Robles, ha demanat a l’equip de govern que reconsideri la seua decisió i que involucre més la ciutadania en el procés de presa de decisions. La votació ha evidenciat les diferències ideològiques en la gestió urbanística de la ciutat, amb visions divergents sobre el paper de la iniciativa privada en el desenvolupament urbà.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.