El Ple de l’Alcúdia Vota per Unanimitat l’oposició a l’Abocador al Pla del Roser

El plenari, celebrat ahir a partir de les 7.30 de la vesprada, va aprovar per unanimitat la proposta d’alcaldia, presentada per via d’urgència

L’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, va justificar la urgència donat que la vesprada anterior al plenari es va celebrar la reunió  de la Junta de Govern del Consorci de Residus Ribera-Valldigna, on el president i alcalde de Guadassuar, Voro Montañana, va notificar  que Guadassuar es postulava per acollir l’abocador al Pla del Roser, que així ho havia comunicat a l’IGME i “que això era molt bona notícia per als pobles del consorci, que estaven d’enhorabona”. 

Deixant a banda que no és l’ajuntament de Guadassuar, sinó els òrgans de govern del consorci qui han de demanar que s’aprofundisca en les cates del terreny per part de l’IGME, està clar que L’Institut Geològic i Miner podrà donar la idoneïtat geològica, però després el projecte haurà de passar l’avaluació d’impacte ambiental, i les consultes als pobles limítrofes. Tot i que esta el projecte en un estat tan primigeni,

L’alcalde de l’Alcúdia va enviar ahir un escrit a Voro Montañana, alcalde de Guadassuar, en què posa l’accent en tots els problemes que suposaria per al poble de l’Alcúdia dita instal·lació, i dubtant de la seua idoneïtat ambiental.

“La problemàtica sobre la ubicació de l’abocador ve de lluny. -Afirma Salom en la seua exposició- Periòdicament l’Ajuntament de Guadassuar postula terrenys del seu terme per ubicar una instal·lació potencialment molesta i perillosa. Uns terrenys que, en tots els casos, no compleixen amb els requisits mínimament exigibles en quant a distanciament de nuclis urbans, com és el cas de la pedania alcudiana de Montortal”. Es la introducció de la carta, que en general explica el mateix que la proposta d’alcaldia aprovada anit per unanimitat. 

Us adjuntem la proposta, on vénen perfectament explicats els motius de l’oposició de l’Alcúdia este nou intent d’ubicar l’abocador al Pla del Roser.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.