El ple d’organització municipal aprova una reducció de les retribucions de l’alcalde i de la corporació municipal

Carcaixent 26/06/2015) Aquesta vesprada s’ha celebrat al saló de Plens de l’Ajuntament la sessió plenària de constitució i organització de la nova corporació municipal. Al ple, que ha comptat amb una gran afluència de públic, s’ha aprovat una reestructuració de la composició del personal de designació política i una reducció del sou de l’alcalde Paco Salom i de la resta de regidors i regidores. Concretament, s’ha aprovat la designació d’un regidor amb dedicació absoluta i un amb dedicació parcial al 60%. Per altra banda també s’ha sotmès a aprovació la contractació d’una persona – front a les tres de la legislatura anterior – amb funcions de personal de confiança.

Seguint la tendència de l’estalvi, també s’ha ratificat la reducció de les retribucions percebudes pels regidors per l’assistència als plens i Junta de Govern, així com establir un major control en la justificació de les dietes. Per altra banda, també s’ha aprovat una reestructuració del funcionament de les comissions informatives, amb una reducció del nombre d’integrants (de 13 a 11) i una reducció de les comissions que quedarien repartides de la següent manera: Hisenda, Territori, Interior i Serveis a la ciutadania. Totes aquestes mesures implicarien una reducció pressupostària al voltant del 20%, reducció que suposaria un estalvi a final d’any de 60.000€ aproximadament.

Per altra banda, el ple tenia com ordre del dia formalitzar altres aspectes del funcionament municipal com la configuració dels grups polítics o la composició de les juntes de Govern i Portaveus. Respecte a aquesta última s’ha aprovat per unanimitat la proposta del grup Units per València de crear una convocatòria específica per a la Junta de Portaveus. Tot i que s’han desestimat altres propostes, com establir una periodicitat fixa de les sessions o la presència d’un funcionari municipal per alçar acta.També s’ha aprovat al ple la composició de la Junta de Govern Local, que estarà presidida per l’alcalde i tindrà com a integrants als 7 tinents d’alcalde.

Finalment, durant el torn d’intervencions del públic, l’alcalde Paco Salom ha llegit el decret per a la col•locació de la bandera de l’Arc de Sant Martí per commemorar el dia de l’orgull LGTB aquest 28 de juny. La bandera onejarà a la façana de l’Ajuntament des d’aquesta vesprada i fins el diumenge.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.