El PP aconsegueix que tots els grups polítics de la Diputació analitzen la situació d’emergència de l’agricultura

Vicente Mompó ha mostrat la seua satisfacció després d’aconseguir que tots els grups polítics de la Diputació vagen a debatre i intentar consensuar una bateria de mesures d’ajuda a l’agricultura valenciana. D’aquesta manera, el grup socialista i Compromís han retirat les seues mocions i el grup popular també ha postergat les seues esmenes, que incloïen un bloc de 13 propostes de millora de la situació del camp.
Mompó ha destacat que «els agricultors valencians necessiten que anem tots a l’una i per això, donem suport a les iniciatives dels socialistes sobre la rebaixa de mòduls fiscals en la pròxima declaració de la renda; l’aplicació de tipus reduïts de l’IVA als inputs agraris i el compliment estricte de la llei de la cadena alimentària».
De la mateixa manera, el portaveu popular ha destacat les esmenes de millora presentades pel seu grup, que espera que es puguen consensuar en el pròxima comissió informativa, entre les quals destaca l’exigència a la Unió Europea perquè hi haja reciprocitat en les condicions d’accés als mercats de productes agraris; una línia d’ajudes als agricultors per les males campanyes citrícoles i, al mateix temps, elaborar un pla estratègic per a la citricultura valenciana.
Mompó també ha insistit en la necessitat de crear en l’organigrama de la Diputació una àrea d’Agricultura, figura que ajudaria a la interlocució del sector amb la corporació provincial. «Portem des de fa temps presentant propostes i sent l’altaveu de la gent del camp. Ens hauria agradat aconseguir un acord hui mateix, però confiem a poder arribar a un acord comú en favor dels agricultors».
El Grup Popular també exigeix a la Generalitat el ràpid establiment d’uns preus mínims (mai per davall del preu cost) de tots els productes agraris produïts en la Comunitat Valenciana.

Tractament de plagues
Un altre dels drames que pateixen els agricultors valencians és l’extensió de plagues com la del cotonet i per això, ha sol·licitat al Ministeri «alternatives viables per al tractament d’aquesta i altres plagues». De la mateixa manera, ha exigit que l’entrada de productes agraris de tercers països en els nostres ports tinguen els controls adequats. «Demanem les mateixes regles de joc per a tots. Volíem i volem que els altres països tinguen les mesures de control que ens reclamen a nosaltres», apunta Mompó.
Finalment, ha instat que la Diputació realitze una campanya informativa perquè els agricultors i ramaders denuncien tots els casos de robatoris i actes vandàlics, així com ha insistit al Govern d’Espanya que incremente els recursos humans i materials dels grups ROCA de la Guàrdia Civil i a la Diputació l’adquisició de drons.

Comenta la notícia