El PP de Picassent exigeix la neteja del barranc i la Font de l’Omet

El PP de Picassent exigeix la neteja del barranc i la Font de l’Omet, després del seu abandó per part de l’ajuntament durant anys

La portaveu i presidenta del Partit Popular a Picassent, Amparo Crespo, demana que es netege el barranc per a evitar perills en situacions meteorològiques adverses com va ocórrer en 2020 i garantir la seguretat de les persones i els habitatges pròxims


El Partit Popular de Picassent reivindica la neteja efectiva del barranc al seu pas per tot el municipi per a adequar el llit en previsió de situacions meteorològiques complicades per pluges i evitar situacions com les viscudes en 2020 en la qual nombrosos veïns es van veure afectats pel desbordament del barranc en estar ple de mala herba i brutícia, la qual cosa va complicar el desguàs de pluges. “Des de fa dos anys insistim en la necessitat de la neteja del barranc per a incrementar la seguretat enfront de situacions de pluges intenses, que encara que es produïsquen o no, ha d’estar adequat per salubritat i no en la situació d’abandó que es troba actualment” ha explicat la portaveu popular i presidenta del Partit Popular a Picassent Amparo Crespo.


Per aquest motiu, i després de sol·licitar a l’Ajuntament que realitze la neteja i poda dels camins d’accés, així com de l’escala, el grup popular presenta una moció per a instar la Confederació Hidrogràfica del Xúquer al fet que faça aquests treballs o indique si és l’Ajuntament qui ha de fer-lo “perquè el volem és que estiga net, ho faça qui l’haja de fer, perquè els veïns ja estan farts de la deixadesa” ha dit Amparo Crespo. Lamentablement les discrepàncies existents sobre aquestes actuacions no estan sent ateses entre la pròpia CHJ i l’Ajuntament.


En el ple de novembre de 2021 i després d’una reunió veïnal amb els veïns de la Font de l’Omet, sol·licitem la neteja del barraco, el manteniment de la sendera, així com els arranjaments de jardins i col·locació de nous contenidors. Unes mesures necessàries davant la previsible arribada de pluges torrencials.


El barranc amb una distància de 575 metres de longitud gaudeix d’una activitat humana amb cases a banda i banda durant gran part del seu trajecte. Els seus veïns pateixen any rere any danys com a conseqüències dels temporals per no haver-se realitzat la neteja i el manteniment del seu llit. Recordem el tràgic 5 de novembre de 2020 on molts veïns van ser víctimes de veure com les seues propietats eren demolides pel cabal d’aigua recollit en poc temps i produint el conseqüència del desbordament, aglomeració de canyes i plàstics, entre altres.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.