el PP de Torrent es reuneix amb els pirotècnics davant la seua crida d’auxili

  • Folgado: “des del PP presentarem una moció a l’Ajuntament, recollint les reivindicacions del sector de la pirotècnia i que siga traslladat al Govern i al Consell”.

Dins de les reunions sectorials que la Portaveu del PP de Torrent, Amparo Folgado està mantenint amb els sectors més afectats per la crisi econòmica derivada de la COVID-19, s’ha reunit amb representants del sector de la pólvora a la ciutat. Els espectacles pirotècnics mouen al voltant de 70 milions d’euros de negoci a l’any, però amb un impacte econòmic en la societat de prop de 200 milions d’euros.

Amparo Folgado ha assenyalat que “el sector de la pirotècnia ha perdut tota la campanya que va des de falles fins a finals d’estiu, en els quals inclou les festes falleres, Magdalena, Moros i Cristians, processons i les festes patronals de la immensa majoria de municipis espanyols”.

A això cal sumar, que es tracta d’un sector tradicional i familiar, en el qual petites empreses empren al voltant de mil persones, sense tindre en compte els punts de venda. A més, Folgado afirma que “el sector s’enfronta a la ruïna pel fet que les despeses fixes i de seguretat han de mantindre’s i existeix el risc de desaparició, en tractar-se d’empreses familiars que passen de pares a fills, en els quals no hi ha cap formació reglada sobre aquest tema i si una empresa pirotècnica tanca, es perd la tècnica i els coneixements adquirits al llarg de generacions”.

Una de les principals reivindicacions dels pirotècnics, tal com ha corroborat a Folgado un membre de l’Associació Espanyola de Pirotècnia i veí de Torrent, és que “els espectacles pirotècnics tributen en l’IVA com un servei, amb un gravamen del 21% i demanen, que se’ls incloga dins de l’apartat d’IVA Cultural al 10%, perquè els espectacles pirotècnics són part de la cultura festiva, tradicional i del qual poden gaudir tots els públics en cada acte”.

Els pirotècnics demanen també el suport per a ajudar a pal·liar la seua greu situació derivada de la COVID-19, com ja s’ha reconegut a altres sectors de l’àmbit festiu, cultural i tradicional de la Comunitat Valenciana.

Des d’aquest sector, es demana poder reiniciar la seua activitat i que s’autoritze el tret d’espectacles, garantint el distanciament entre el públic, en espais més grans, com ja s’està fent en altres parts d’Europa. També reclamen l’ampliació i flexibilitat dels *ERTE fins a l’inici de la pròxima campanya que dona inici el mes de febrer i que existisca una formació reglada en la qual tota l’experiència del sector en la Comunitat Valenciana, puga estudiar-se en un cicle formatiu.

Per part del Partit Popular de Torrent, el seu Portaveu Amparo Folgado els ha traslladat que “des del PP treballarem per donar a conéixer la situació del sector de la pirotècnia i presentarem una moció de suport al sector, perquè l’Ajuntament de Torrent trasllade aquesta situació al govern i al Consell”, A més, Folgado s’ha compromés “aquest suport el traslladarem al PPCV i el farem extensiu perquè els grups Populars dels municipis de la Comunitat, puguen sumar-se a aquesta petició en els seus respectius ajuntaments”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.