El PP exigeix canviar els barems d’adjudicació de les muntanyes públiques per a aprofitament cinegètic

• El president del PP a la Província de València, Vicente Mompó, recorda que “són els caçadors els que han assegurat la supervivència dels més de 200 vedats de la província de València i exigeix frenar la privatització progressiva dels mateixos”

Mompó, a més, demana explicacions a la Consellera d’Agricultura, per l’encàrrec realitzat a Vaersa, per més de 700.000 euros, per al control de senglars i erradicació de arruís en parcs naturals. “Volem saber en què consisteixen aquests treballs i que paper tenen els caçadors valencians en aquest pla”, ha dit.

El president del Partit Popular en província de València, Vicente Mompó, ha anunciat que sol·licitarà canviar els barems d’adjudicació de les muntanyes públiques per a aprofitament cinegètic.

“Estem molt preocupats per la progressiva privatització dels vedats de caça a la província de València. Són els caçadors els que han assegurat la supervivència dels més de 200 vedats valencians. Les muntanyes públiques sempre han format part del dia a dia dels caçadors, els qui s’han ocupat de cuidar aquests espais i d’ajudar al control de la vida silvestre”, ha recordat Mompó.

D’altra banda, el portaveu popular ha anunciat que demanarà explicacions a la Consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, per l’encàrrec realitzat a Vaersa, per valor de 704.500 euros, per a accions dirigides a la conservació d’espècies amenaçades, control de senglars i erradicació de arruís en parcs naturals. “Volem saber en què consisteixen aquests treballs i quin paper tenen els caçadors valencians en aquest pla traçat per la Conselleria, que segons ens consta, afectarà diversos espais naturals”, ha explicat Mompó.

Per part seua, l’ex president de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, Raúl Esteban Cano, qui actualment està al capdavant de la Comissió de Defensa del Món Rural del PP de la província de València, ha insistit en la “necessitat” de defensar els “interessos del camp i la seua gent”.

“L’activitat cinegètica és ara mateix més necessària que mai per la proliferació d’espècies, com els senglars, que fins i tot arriben a aparéixer en àrees urbanes, sent perillosos per a la població. Un cas semblant és el dels arruís que amenacen la flora i fauna autòctona”, ha detallat Esteban. “Per tant, creiem que amb la regulació oportuna i tot el diàleg necessari, els caçadors han de continuar tenint el paper que tradicionalment han ocupat en el control d’espècies i la protecció del món rural”, ha conclòs Raúl Esteban.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.