El preu del Bonobús i de l’EMT Jove es redueix temporalment un 30% a partir de dema

Des de l’1 de setembre fins al 31 de desembre, el bonobús de 10 viatges costarà 6 euros i l’EMT Jove 17,5 euros

A partir de demà dijous, 1 de setembre, i fins al 31 de desembre, el preu del bonobús de 10 viatges de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i el de l’abonament mensual EMT Jove es reduixen en un 30%. L’objectiu, ha recordat l’alcalde, Joan Ribó, és “mitigar l’impacte de la inflació en les persones usuàries del transport públic”. 

“L’EMT reduix, a partir demà, un 30% els preus dels seus abonaments fonamentals, l’abonament de 10 viatges i l’EMT Jove”, ha explicat l’alcalde, qui ha afegit que l’objectiu que es pretén amb esta mesura és doble: “D’una banda ajudar totes la persones que ho necessiten, per l’augment tan important de preus que hi ha hagut, de més del 10%. I d’altra banda, el que busquem és incentivar l’ús del transport públic com un element fonamental de la mobilitat a València”.

El Bonobús de 10 viatges baixa dels 8,5 a 6 euros, i el Bonobús personalitzat de 10 viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general es reduix de 6,80 a 4,80 euros, mentre que el de categoria especial passa de 4,30 a 3 euros. Per la seua banda, el títol de càrrega mensual EMT Jove (per a menors de 30 anys) es rebaixa dels 25 euros actuals a 17,50 euros.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha subratllat que “en moltes ocasions hem demanat al govern central que adoptara mesures per a mitigar els efectes de la crisi actual que afecta el transport públic i a tota la ciutadania. Per això, celebrem esta mesura que, juntament amb altres impulsades en l’àmbit municipal per a millorar la qualitat del servici, contribuïxen a fomentar l’ús del transport públic”.

Els abonaments amb preu reduït es podran adquirir des de demà en els punts de venda habituals, i podran ser utilitzats fins al 31 de gener. Les persones usuàries podran comprar-los en els llocs habituals: el bonobús en estancs, quioscos, web, App i Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC); els bonobusos personalitzats i EMT Jove també en l’APP, web oficial d’EMT i OACs.

Comenta la notícia