El ‘Repte del Reciclatge’ arriba a Alaquàs.

El ‘Repte del Reciclatge’ ha arribat hui a Alaquàs. L’Ajuntament d’Alaquàs s’ha sumat a aquesta iniciativa de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) en què participen 19 municipis que competiran per aconseguir reciclar més i millor els seus envasos domèstics de plàstic, llandes i brics al contenidor groc.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, junt amb el Regidor de Medi Ambient, Sebastián Ruiz, la Regidora de Participació, Elena Solís i la Regidora de Comerç, Sandra Conde, han sigut els encarregats de rebre la “Furgoneta del Reciclatge” a la seua arribada a Alaquàs i donar la benvinguda a l’equip de persones que s’encarreguen d’informar la població sobre aquesta campanya de conscienciació que té per objectiu sensibilitzar de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta així com despertar en la ciutadania el compromís de separar i reciclar correctament les llandes, brics i envasos de plàstic en el contenidor groc així com el paper i el cartó en el contenidor blau.

L’estand ha estat ubicat durant tot el matí al carrer Lanjarón, en les immediacions del Mercat Ambulant. A més de donar informació i interactuar amb les persones interessades per tal resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos, l’equip ha distribuït també tot el material gràfic per a recordar la importància d’aquestes accions. El comando del reciclatge tornarà el pròxim 5 de maig i de nou s’instal·larà al Mercat Ambulant. A més, aquest mateix dia tindran lloc diferents xarrades a l’IES Campoamor en les quals s’explicarà què és l’economia circular i la importància de reciclar els envasos de manera correcta.

El “Repte del Reciclatge” es planteja com una competició entre municipis pertanyents a l’EMTRE per a incrementar l’ús del contenidor groc en almenys un 10% de mitjana durant els dos mesos posteriors al període de campanya, comparant aquestes aportacions amb les del mateix període de l’any 2021. S’ha establit un premi de 6.000 euros per a destinar a una entitat de caràcter social seleccionada prèviament. En el cas d’Alaquàs, si resulta guanyadora el repte es destinarà a AMIAR.

La campanya es va iniciar a Almàssera i es desenvoluparà fins al 3 juny de 2022, quan finalitzarà a Xirivella. Un vehicle identificatiu de la campanya visita cadascun dels 19 municipis seleccionats de la zona de gestió de l’EMTRE.

La campanya persegueix la interacció “cara a cara” amb la ciutadania, intentant que totes les accions siguen permeables a les organitzacions, tradicions i cultura de l’àmbit geogràfic sobre el qual s’actua. Es tracta que les pròpies institucions, organitzacions, clubs socials i esportius, associacions i centres d’ensenyament de cada localitat, siguen partícips i impulsores de la iniciativa. Les seues accions permetran arribar al major nombre possible de veïnes i veïns amb la finalitat de multiplicar els resultats de la campanya: informar correctament i resoldre dubtes per a augmentar la separació correcta de residus i fer possible el seu posterior reciclatge.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia