El servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital La Fe obté la certificació de Qualitat ISO 9001-2015

Es tracta del major reconeixement sobre gestió de qualitat a nivell internacional

El servei d’Anàlisis Clíniques de La Fe ha realitzat prop d’onze milions de proves diagnòstiques durant l’últim any

El servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha obtingut la certificació de gestió de qualitat ISO 9001-2015. En l’anàlisi de mostres i informe de resultats.

La certificació ISO 9001 és una norma internacional de gestió de la qualitat. Que se centra en tots els elements amb els quals una organització ha de comptar en aquest àmbit. Per a complir amb les expectatives i necessitats dels seus usuaris.

En aquest sentit, Begoña Laiz, directora de l’àrea de Diagnòstic Biomèdic d’Hospital La Fe ha destacat que aquesta acreditació suposa “el reconeixement extern que el servei prestat en el laboratori de l’hospital es realitza sota els més rigorosos estàndards de qualitat”. I ha posat en valor “l’esforç que realitzen, cada vegada més, els serveis assistencials per implantar una cultura de gestió, basada en la qualitat total que oferisca un servei d’anàlisis clíniques per a garantir el major grau de satisfacció dels pacients.”

Dins de la labor assistencial, el servei d’Anàlisis Clíniques ha realitzat més d’onze milions de proves diagnòstiques durant 2023.

El sistema de gestió de qualitat s’ha aplicat als processos de preanalítica, analítics i postanalítics, en les unitats de Bioquímica, Hematologia, Hemostàsia, Urgències, Immunologia, Autoimmunitat, Metabolopaties, Hormones, Marcadors Tumorals, Líquids Orgànics, la Recepció i Sala de Presa de Mostres. Per part seua, la unitat de Biologia Molecular, d’aquesta àrea, disposa d’una acreditació ISO 15189 des de 2018.

En l’obtenció d’aquesta certificació ha participat tot el personal del servei, un equip compost per més de cent professionals. A més, el servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital La Fe disposa d’un innovador equipament tecnològic.

Quant a l’activitat docent i investigadora, aquest servei forma part de nombrosos projectes d’investigació de l’Institut d’Investigació de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe. Així mateix, La Fe té reconeguda la formació d’especialistes en Anàlisis Clíniques, a més de Tècnics de Laboratori i professionals en formació d’altres hospitals d’Espanya.

Aquesta acreditació, segons ha explicat Jose Luis Poveda, gerent del departament de Salut València La Fe. S’emmarca dins de l’objectiu de “potenciar la certificació i/o acreditació dels centres. Serveis i unitats sanitàries recollit en la línia estratègica sobre la utilització de models i eines de gestió, dissenyada en el pla de qualitat assistencial del pacient 2022-2025 de l’Hospital La Fe”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.