El teatre emergent i la participació ciutadana de “Via Escènica” aplega este dissabte al Centre Cultural Enric Valor de  Benifaió

El municipi és una de les 10 localitats que han format part d’un projecte que aposta per la participació ciutadana i la creació emergen

Dissabte 4 de maig, arriba a Benifaió el projecte Via Escènica, un programa de residències d’arts escèniques, destinat a companyies emergents per a que puguen crear una obra de curta duració que s’estrena al festival Russafa Escènica.

Aquest projecte va nàixer amb la finalitat de crear noves xarxes i convertir-se en una eina de participació ciutadana, mediació i descentralització de la cultura.

Benifaió es va adherir juliol passat a aquest projecte, que enguany aplegarà fins a 10 municipis. Oferint un espai per a que la companyia resident, en este cas Esdevé, poguera treballar en la creació de la seua peça Plat de Pasta. Durant eixe temps, un grup de ciutadans del municipi, s’aproparen al procés de creació dels artistes, a través de sessions de mediació.

Al seu torn, aquest mateix grup, visità el Festival Russafa Escènica al setembre i, convertint-se els seus integrants en programadors. Van triar 2 peces curtes més d’entre 9 creacions de teatre i dansa emergent. Que es presentaran aquest dissabte en diferents espais del Centre Cultural Enric Valor.

Benifaió aposta així per la producció de teatre emergent, els nous formats en arts escèniques. La participació ciutadana en la cultura i la generació de xarxes entre municipis, promovent que la pluralitat d’estils, formats, temàtiques a les arts escèniques puguen aplegar a més població, el públic esdevinga un agent important en la presa de decisions i que els centres culturals es multipliquen més enllà de les grans ciutats.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.