El World Paella Day torna a la plaça de l’Ajuntament

La regidora, amb la Copa, que estarà exposada al Mercat Central els dies 11 al 19 de setembre

El pròxim 20 de setembre se celebrarà el concurs internacional de paelles i nombroses iniciatives obertes a la ciutadania

12 professionals de la gastronomia vinguts des de diferents parts del món competiran per presentar “la millor paella del món”. En col·laboració amb Turespaña, l’Ajuntament ha organitzat activitats promocionals a les ciutats de Pequín, Bombai, Estocolm, Abu Dhabi i Roma

La VI edició del Dia Mundial de la Paella (World Paella Day) torna a la plaça de l’Ajuntament

El pròxim 20 de setembre, la plaça central de la ciutat acollirà també la IV edició de la World Paella Day Cup. Que reunirà 12 professionals de la gastronomia vinguts des de diferents parts del món, que competiran per presentar “la millor paella del món”.

La regidora de Turisme, Paula Llobet, ha presentat les dos convocatòries. Acompanyada per la secretària general de Turisme, Ester Labaig, i del diputat provincial de Turisme, Pedro Antonio Cuesta. Sota el lema “Portem tot l’any assajant”. El World Paella Day planteja enguany una campanya promocional “sota un prisma socarrón i teatralitzat”, tal com ha explicat la regidora. Els actes del Dia Mundial de la Paella tornen al centre de la ciutat després de passar per Mestalla i la Marina de València. Respectivament, a causa per les restriccions i limitacions imposades per la pandèmia de covid.

La regidora de Turisme, Paula Llobet, ha destacat que l’edició 2023 de la World Paella Day torna de nou a la plaça de l’Ajuntament. “Amb la idea de donar visibilitat al nostre plat més internacional i potenciar el reconeixement a la gastronomia de la ciutat”. “És un dia especial, en el qual els valencians serem molt bons amfitrions–ha explicat la regidora. Obrirem la nostra paella al món i acceptar, amb tota la tolerància, que gents vingudes des de molts i molt diferents països que ens visiten facen el seu estil particular de paella. Amb les seues aportacions, propostes i visions pròpies”.

Llobet ha instat, “com a valencians hospitalaris que som, a acceptar de forma divertida estes propostes que –ha afegit- també ens permeten fer pedagogia sobre la nostra recepta tradicional i per a posar en valor els productes de València”

La Copa estarà exposada al Mercat Central

La regidora ha explicat que la Copa estarà exposada perquè puga ser visitada per totes les persones interessades al Mercat Central, els dies 11 al 19 de setembre. Ha assenyalat la importància d’impulsar mesures de promoció dels valors culturals i gastronòmics de València. Com és el cas d’esta VI edició de la World Paella Day i la IV World Paella Day Cup.

En este sentit, Llobet ha destacat “el treball impulsat des de l’Ajuntament per a fomentar el coneixement de la paella en tot el context internacional. Ha assenyalat la col·laboració amb Turespaña per a dur a terme també celebracions al voltant de la paella en diferents llocs del món. Com ara Pequín, Bombai, Estocolm, Abu Dhabi i Roma, on es preveu realitzar activitats dirigides tant al públic general com al públic especialitzat”

La paella “és per a nosaltres més que un emblema

Per la seua banda, la directora general de Turisme, Esther Labaig, ha destacat que la paella “és per a nosaltres més que un emblema”. Ha explicat que “és la millor manera de representar-nos com a societat i com a destinació a nivell nacional i internacional. Perquè trasllada els nostres trets més identitaris”. A més, Labaig ha remarcat la importància de “difondre este dia i dotar-lo de contingut” i per això s’ha referit al “conveni de col·laboració amb Turisme València que, junt amb la Diputació, ens permet fer-ho possible”.

Finalment, el diputat de Turisme de la Diputació de València, Pedro Cuesta, ha destacat “la gran visibilitat i projecció pública internacional que proporciona la celebració del Dia Mundial de la Paella. A la paella, a la gastronomia valenciana, a València i a Espanya en general en la resta del món”. Així com la suma d’esforços entre les administracions col·laboradores que ho fan possible. En benefici de la gastronomia valenciana i de València com a destinació turística.

L’objectiu d’esta convocatòria, és donar visibilitat al plat valencià

L’objectiu d’esta convocatòria, ha conclòs Paula Llobet, és donar visibilitat al plat valencià més internacional “perquè el món parle de la paella, del seu origen, del producte valencià, de la seua rellevància i influència en la gastronomia i, especialment, de la seua recepta tradicional”.

Per a la promoció de la jornada s’ha plantejat una campanya que es basa en les dificultats que té per a les persones foranes entendre tot allò que té a veure amb la cultura de la paella, i de la lluita per dissociar el nostre plat de l’anomenat “arròs amb coses”. Per este motiu, i per tal de reforçar la filosofia del World Paella Day, que busca generar comunitat i hospitalitat sense entrar en debat sobre els ingredients, les institucions conviden a assajar per a afrontar amb èxit les diferents situacions que se solen produir, tant entre residents com entre visitants.

Per això, la campanya del World Paella Day 2023 està inspirada en el teatre, i més concretament, en la dramatúrgia que embolica qualsevol “debat” al voltant de la paella. Mitjançant una proposta “socarrona” i en clau d’humor, els vídeos i àudios elaborats fan pedagogia dels conceptes fonamentals en la cultura de la paella (ingredients, recipient, procés d’elaboració…).

12 xefs internacionals

El World Paella Day Cup 2023 reunirà 12 xefs internacionals, que s’enfrontaran per a aconseguir la copa “a la millor paella del món”, el trofeu realitzat per l’artista faller José Luis Platero. La competició arrancarà a les 10.00 hores i tindrà dos fases: una semifinal, en la qual els concursants competiran per parelles, i una final, en la qual participaran els sis finalistes. El sorteig de parelles es realitzarà el 19 de setembre a les 11.00 a Mestalla.

Els finalistes de la WPDCup2023 són respectats cuiners procedents d’Alemanya, França, Itàlia, Polònia, Romania, els Estats Units, Mèxic, Colòmbia, l’Equador, el Marroc, l’Índia i el Japó. Espanya, de nou, mantindrà el paper de país amfitrió.

Iniciativa col·lectiva, impulsada per Ajuntament de València

Els dies previs a la competició tots els finalistes participaran d’un entrenament intensiu, de la mà de quatre professionals destacats i experts paellers: Chabe Soler i Noelia Pascual, -guanyadores del WPDCup en 2020 i 2021 respectivament-, Rafa Margós -xef del restaurant Les Bairetas- i Santos Ruiz, -gerent de la D.O. Arròs de València.

World Paella Day és una iniciativa col·lectiva, impulsada per Ajuntament de València, a través de Visit València, juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de València, Turisme Comunitat Valenciana i Turespaña amb la col·laboració de la D.O. Arròs de València, la Federació d’Hostaleria de València, Wikipaella i el Concurs de Paella Valenciana de Sueca.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.