Els alcaldes de la Vall aposten per un Camí Natural

Este matí s’han reunit a Gavarda els alcaldes de Sellent, Cotes, Càrcer, Alcàntera, Beneixida, Gavarda, Antella i Sumacàrcer, amb l’objectiu de reprendre la idea de crear una ruta natural que vertebre la Vall.

La idea no és nova, i està en sintonia amb les darreres tendències polítiques i ecològiques: aprofitar el privilegiat espai natural de què es disposa, posar en valor els espais agraris de la perifèria de les poblacions, potenciar la seua multifuncionalitat, el turisme actiu i despertar la consciència de tindre cura de la natura.

Amb este objectiu ja es va redactar un document fa uns mesos, al qual s’han adherit per decisió plenària tres dels 8 municipis de la subcomarca de la Ribera: Alcàntera, Antella i Gavarda. La reunió de hui ha servit sobretot perquè els 5 municipis restants es comprometen també a adherir-se. Tots s’han ratificat en la voluntat d’un projecte que mai ha trobat resposta a les administracions provincials i autonòmiques, però que ara sembla que serà possible.

A més del compromís d’adhesió de tots els pobles, de la reunió ha eixit també la resolució de demanar una reunió amb el Diputat de medi Ambient, Josep Bort, per a tractar del finançament. La idea és que si s’arriba a un acord amb el diputat abans que es tanquen els pressupostos de 2017, seria possible tindre l’any que ve un estudi tècnic del projecte, i per al 2018, enllestir les primeres actuacions.

El Camí Natural de la Vall Farta (o Vall de Càrcer)
És el nom que els alcaldes han decidit en la seua reunió de hui que tindrà la ruta. Serà d’aproximadament 25 quilòmetres, aprofitant vies agropecuàries, camins de sèquia, sendes i alguns trams de camins de terme.

La tasca a realitzar passa per un estudi previ per a decidir la conformació exacta del camí Natural, neteja del circuit perquè tot ell siga apte per a vianants i ciclistes i la senyalística del camí, amb panells explicatius, cartells i senyals, prioritzant el pas dels usuaris del Camí Natural en aquelles vies en què coincidisquen amb trànsit motoritzat.

El camí Natural contribuirà a recuperar l’entorn del riu Xúquer, i d’implicar els organismes supralocals en la seua neteja i manteniment.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.