Els alumnes de l’IES Enric Soler i Godes de Benifaió aprenen el procés de reciclatge del fem

Els alumnes han visitat el complex de valorització de residus de la planta de Guadassuar

Els alumnes de l’IES Enric Soler i Godes de Benifaió han visitat hui el complex de valorització de residus sòlids de Guadassuar. Que gestiona el Consorci Ribera i Valldigna i on arriben els residus que depositem en el contenidor de la fracció orgànica (marró) i resta (verda).

En aquesta planta, que gestiona els residus de 51 pobles més de la Ribera i la Safor (prop de 135.000 tones de fem a l’any). Es recuperen els materials reciclables i la fracció orgànica. Com han informat els alumnes per a acostar-los el procés de treball de la planta “d’aquesta fracció orgànica es fa compost. Transformant així uns residus contaminants en un recurs que es pot aprofitar per a fertilitzar els camps. Amb els importants avantatges ambientals que suposa (estalvi de matèries primeres, aigua i energia), tancant així el cicle de la matèria orgànica”.

Els alumnes han pogut observar així el procés d’arribada del fem. Selecció, recuperació de les diferents fraccions i com encara arriba molta fracció reciclable que no hauria d’arribar, com és el cas dels envasos lleugers (plàstics, brics, llandes), vidre, cartó o roba (que hauríem de depositar als contenidors de reciclatge).

Després d’aquesta visita, els alumnes continuaran treballant en aquesta matèria mig ambiental preparant un vídeo divulgatiu per a conscienciar de la importància de la correcta separació dels residus a casa i de la importància de reciclar per a evitar el greu impacte que pot suposar una incorrecta gestió del fem.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.