Els alzirenys pagarem un 6’65% menys en el rebut de la taxa de residus del 2021

Alzira és una de les poblacions de la comarca on s’aplicarà en el rebut de la taxa de residus del 2021 una important rebaixa. Concretament del 6’65%, gràcies a la bona pràctica del veïnat de separar en origen.

Un major coneixement dels avantatges de separar; una consciència pel medi ambient més interioritzada; junt a les polítiques impulsades en els últims anys per a incentivar esta bona pràctica han donat com a resultat un magnífic resultat que reverteix amb l’estalvi en el rebut. 

«Els alzirenys hem demostrat estar implicats en l’acció de separar en origen i per això deguem de felicitar-nos i seguir endavant en esta acció», segons Fernando Pascual, regidor de Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Alzira, i anima a totes i tos a seguir sensibilitzats en la tasca de reciclar.

A la separació en origen cal sumar l’altra via que podem fer servir els ciutadans per a tindre cura del medi ambient i obtindre fins a 12 euros de descompte en el nostre rebut, la d’utilitzar l’Ecoparc per dipositar tot allò que ja no necessitem.   

Este gest d’utilitzar l’Ecoparc és un acte de molta importància per a tots, ja que ens permet la reutilització dels elements i objectes de distint tipus que d’altra manera serien rebutjats. «És necessari contribuir a reduir la quantitat de fem i deixalles i no danyat el planeta. El reciclat està lligat amb l’ecologia la qual cosa ens permet aprofitar els recursos que el planeta i la natura ens brinden», ha assenyalat el regidor.

Importància de separar en origen i reciclar

Reciclant 1.000 quilos de paper evitem la tala de deu arbres, s’estalvien 26.000 litres d’aigua i s’estalvien 40% de l’energia que costa la fabricació del paper.

Reutilitzant una llanda estem estalviat una quantitat d’energia que permetrà que un electrodomèstic funcione durant 3 hores.

Una botella de plàstic es degrada definitivament després de 100 anys.

Reciclant un quilo de vidre estem estalviant un quilo de petroli. En este sentit, val la pena recordar que una botella de vidre es pot reutilitzar unes 50 vegades.   

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.