Els arrossers valencians protesten davant la Conselleria d’Agricultura pel retard en les ajudes de la PAC i l’etiquetatge fraudulent

Els arrossers valencians han fet hui un pas més en les seues protestes espontànies amb una seguda a les portes de la Conselleria d’Agricultura

Per denunciar el retard en els pagament de les ajudes de la Política Agrària Comuna i de les ajudes agroambientals de l’arròs.

Des de les principals organitzacions agràries, assenyalen que Conselleria acumula una demora de fins a quatre mesos. Ja que les ajudes directes de la PAC solen abonar-se entre desembre i gener i les agroambientals entre febrer i març. 

Esta concentració se suma a les ja realitzades a les portes dels supermercats, el Palau de la Generalitat, la Delegació del Govern i a Algemesí, enfront d’una empresa que importa arròs de països tercer.

En esta ocasió, les reivindicacions passen pel pagament d’estes ajudes pendents i per l’especificació del país d’origen en l’etiquetatge de l’arròs.

Els arrossers denuncien que s’està venent arròs asiàtic com si fora valencià en condicions de competència deslleial, provocant a més que molts productors valencians tinguen l’arròs de l’any passat per vendre.

Els arrossers han portat cadires i calaixos de camp enfront de la Conselleria d’Agricultura, a la Ciutat Administrativa Nou d’Octubre. Amb les seues pancartes de denúnica, han reclamat 

l’abonament de les subvencions per afrontar les despeses de producció de l’arròs i el trasllat a Brusel·les de la petició d’establir l’obligatorietat d’especificar el país d’origen en l’etiquetatge de l’arròs.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.