Els campus estiuencs inunden Almussafes d’esport, diversió i valors

Fins a cinc clubs esportius de la localitat aposten pel desenrotllament d’este tipus d’activitat per als mesos de juny i juliol

Cada una de les iniciatives promogudes per les entitats esportives durant el mes de juliol, es presenta amb un programa distint, encara que totes elles compartixen una finalitat comuna: el foment de l’esport, l’activitat física i valors tan necessaris en l’educació com la responsabilitat, la camaraderia o el treball en equip. Els campus constituïxen per als pares una bona alternativa perquè els seus fills passen part de l’estiu.

Les entitats esportives d’Almussafes no cessen la seua activitat durant l’estiu. A més de participar activament en el programa de festes que se celebren este mes de juliol, molts clubs aprofiten el final del curs per a continuar promocionant les disciplines esportives amb què treballen durant la resta de l’any. Tots coincidixen, no obstant això, en que diversifiquen els continguts per a comprendre altres modalitats esportives i diferents activitats per a mantindre l’interés dels assistents i evitar que s’avorrisquen durant la jornada.

El campus impulsat pel Veterans Club de Futbol és el degà a Almussafes. Va ser el primer que va oferir esta alternativa formativa i d’oci, fa ara 9 anys. Els 44 xiquets inscrits en ell, combinen el desenrotllament de distints esports i jocs populars amb tallers i amb la realització de les tasques escolars. “És qüestió de vocació, quasi tots els monitors som professors i ens encanta dedicar el mes de juliol que s’ha de seguir educand als més xicotets amb les més variades activitats, no sols futbol”, explica un dels seus responsables, Eusebio Martí.

El campus dels veterans compartix les instal·lacions del camp de futbol municipal amb el desenrotllat per l’Almussafes Club de Futbol, a què assistixen 25 jóvens d’entre 5 i 14 anys, alguns d’ells d’Algemesí, Sollana i Benifaió. L’empresa Querusport s’encarrega de dur a terme el seu programa de tecnificació, més centrat en la preparació i millora de la tècnica futbolística individual, encara que deixant espai a esports com el beisbol, el básquet o el handbol i als deures marcats per a esta època pels centres educatius.

Una de les normes del director del campus del club de futbol, Jesús Ortiz, és el desenrotllament de la psicomotricitat, activitat que considera “fonamental per a millorar el joc, més important inclús que el fet de que el xiquet sàpia tocar el baló”. El desenrotllament d’estes tècniques que milloren la coordinació també està present en el campus del Club Esportiu Gimnàstica Almussafes, l’objectiu del qual és “presentar la gimnàstica rítmica des d’un punt de vista lúdic, practicant els tipus de ball propis d’esta disciplina, que tinguen la possibilitat de conéixer els aparells que s’utilitzen en este esport i al mateix temps potenciar la part creativa de les assistents per mitjà de la realització de tallers”, concreta Raquel Sòria, responsable del campus.

I en el mateix pavelló en què les 21 xiquetes que participen en el campus del club de gimnàstica rítmica descobrixen els amagatalls d’esta especialitat, el Club de Bàsquet Almussafes exercix les activitats dissenyades per a fer disfrutar, com en les esmentades propostes, a un altre conjunt de xiquets d’entre 5 i 16 anys que dividixen els seus matins entre el básquet, el ball modern, la realització de deures i la visites a la piscina municipal, activitat comuna a tots els campus d’Almussafes. “Nosaltres començàrem amb 16 xiquets fa cinc anys i ara som 80 i la majoria d’ells no formen part de l’Escola de Básquet del club, per la qual cosa la clau està a fugir de la rutina i estar sempre pensant com incorporar novetats per a divertir als xicotets”, detalla la coordinadora del campus, Consuelo Navarro.

Finalment, la joventut d’Almussafes també té al seu abast el campus organitzat pel Club de Tenis, dirigit als alumnes de la seua escola que volen continuar perfeccionant la seua habilitat amb la raqueta i preparar-se per als tornejos que se celebren durant este mes en diversos municipis de la comunitat. “És com estendre el curs perquè els xiquets puguen continuar aprenent i estar entretinguts”, resumix el president del Club de Tenis, Miguel Ribes.

Tots coincidixen en que estan realitzant una labor social i educativa durant l’estiu, inculcant en els més de 210 assistents totals valors com la camaraderia, la responsabilitat, la disciplina o la importància d’adquirir hàbits de vida saludables. Junts estan aconseguint omplir de diversió els calorosos dies de juliol.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.