Els col·lectius en defensa de la bici mostren el seu suport a les mesures d’impuls a la bici com a mitjà de desplaçament anunciades pel president de la Generalitat

Els col·lectius valencians en defensa de la bicicleta ConBici, València en Bici-Acció Ecologista Agró, Foro Valenciano de la Bicicleta, Alacant en Bici, Plataforma Comarcal por la Movilidad Sostenible de L’Alacantí (PCM), Castelló en Bici, Elx en Bici-Margalló-Ecologistes en Acció, Col·lectiu Soterranya i IMBA-CV volem agrair les mesures aportades en la compareixença del president de la Generalitat, on podem trobar algunes de les propostes traslladades tant al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat com a la directora general d’Obres Públiques per a la millora de la mobilitat en aquest temps de pandèmia.

Entenem que les propostes presentades són fruit de l’emergència generada per la COVID-19. En aquestes veiem reflectides algunes de les demandes que els diferents col·lectius probici hem sol·licitat al llarg de dècades; i tot i que trobem que estan en sintonia amb el sentir de les usuàries de la bicicleta com a mitjà de desplaçament, considerem necessari millorar i augmentar les infraestructures i dotacions per a poder potenciar l’ús de la bicicleta com a vehicle:

  • Infraestructures ciclistes (corredors ciclistes, vies ciclistes ràpides…)
  • Campanyes de promoció de l’ús de la bicicleta
  • Propostes per a la ciclologística
  • Impuls de la intermodalitat (autobusos interurbans, TRAM, tramvia, metro…)
  • Aparcaments de bicicleta segurs (habilitació d’espais en la construcció d’habitatges, aparcaments segurs, funcionament amb targeta Móbilis…)
  • La necessitat de tractar les vies ciclistes com d’interés general

Juntament amb el suport mostrat, mantenim el nostre interés i predisposició a col·laborar amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a continuar impulsant l’ús de la bicicleta com a vehicle segur, net, sense fum i que permet la mobilitat activa tant per a les diferents fases de la desescalada com per a continuar millorant la protecció del medi ambient.

El nostre objectiu és aportar tot el possible per a eixir de la crisi sanitaria actual. La mobilitat a peu i en bici és idònia per a mantindre el desplaçament individual i respectar la distància física de seguretat. 

A més, potenciant la bici i la mobilitat a peu es millora la salut de la població, ja que es preserva l’hàbit actiu diari i s’evita l’emissió de partícules i gasos contaminants que potencien les malalties respiratòries i que són responsables de la contaminació atmosfèrica i del canvi climàtic. 

Un altre aspecte positiu de la potenciació de la bicicleta com a vehicle de transport és el de l’augment de l’espai públic, cosa que facilita que es puga mantindre una sana distància per a evitar la propagació del virus. Per això ha de tindre especial protagonisme preferent en les mesures de mobilitat que es prenguen per a la desescalada del confinament.

La situació d’excepcionalitat requereix mesures urgents i esperem que els terminis siguen breus donada la necessitat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.